Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Η… άγνωστη “Pan Asia” του Πιεμπονγκσάντ

Παναθηναϊκός: Η… άγνωστη “Pan Asia” του Πιεμπονγκσάντ

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση της “Pan Asia” για αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λέγοντας “ναι” στην προσφορά 27 εκατ. ευρώ του fund που εκπροσωπείται από τον Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Η κοινοπραξία “Pan Asia” που έχει έδρα την Ελβετία, είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά και την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου.

Παναθηναϊκός: «Μπαμ» από Αλαφούζο! Αποδέχεται την πρόταση της «Pan Asia»

Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Η κοινοπραξία αυτή έχει στα χέρια της όλα τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μένει να δούμε αν θα σφραγιστεί το deal. Όλες οι πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά είναι μία υπό σύσταση εταιρία που θα διαχειριστεί τα κεφάλαια που θα καταλήγουν στον σύλλογο.

Η προσφορά που έχει κατατεθεί για τον Παναθηναϊκό από το επενδυτικό fund να κάνει λόγο για: 13 εκατ. ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, αλλά 7 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, άλλα 7 εκατ. ευρώ για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και άλλα 20 εκατ. ευρώ για να… τρέξει η ομάδα από την επόμενη σεζόν.

Παναθηναϊκός: “Ο Ρέστης εμπλέκεται με το ενδιαφέρον της «Pan Asia»”

Αν όλα πάνε καλά, ο γνωστός dealer, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, θα έχει τη δυνατότητα να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του “τριφυλλιού”. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας έχει… πίσω του κάποιους συμπαίκτες. Ο Βίκτωρ Ρέστης παρουσιάζεται πως είναι ανάμεσα στους ανθρώπους του fund, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά άλλα ονόματα που έχουν βάλει χρήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα την τελευταία περίοδο, ο Πιεγμπνγκσάντ και το επενδυτικό σχήμα “Pan Asian Investment” φέρονται να έχουν στραφεί στη Διπλή Ανάπλαση, ως την πιο ενδεδειγμένη επιλογή για την κατασκευή γηπέδου για τον Παναθηναϊκού.

Σε περίπτωση που το deal πραγματοποιηθεί, ο Παναθηναϊκός θα μπει σε ένα διαφορετικό στιλ διαχείρισης, ξεφεύγοντας από το στιλ του… Έλληνα μεγαλομετόχου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις