Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Αναστασίου: “Ναι, έφυγα ως επιτυχημένος από την ομάδα”

Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και υποστήριξε ότι βάσει και των συνθηκών, η παρουσία του στον “πράσινο” πάγκο μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη. Η Γκαμπάλα και η σύγκριση με τον ΠΑΟΚ.

Μετά τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα, ο Γιάννης Αναστασίου είχε βρεθεί στη μήνη των οπαδών του Παναθηναϊκού, γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία των “πρασίνων”, ο ίδιος δήλωσε όμως ότι με δεδομένα και τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, η παρουσία του ήταν επιτυχημένη.

Ο πρώην πια προπονητής του Τριφυλλιού, που κατέκτησε με την ομάδα το Κύπελλο Ελλάδας στην πρώτη του χρονιά και βρέθηκε κοντά στον πρωταθλητή Ολυμπιακό τη δεύτερη, συνέκρινε μάλιστα τον “ταπεινωτικό” ευρωπαϊκό αποκλεισμό, με τον αντίστοιχο του ΠΑΟΚ από την Έστερσουντ και ό,τι επακολούθησε.

Η συνέντευξη του Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό

«Αν λάβουμε υπ΄ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν και σε συνδυασμό με τη στρεβλή διαχείριση των οικονομικών, θεωρώ πως ναι, έφυγα επιτυχημένος. Εξαρχής, είχα πει στον πρόεδρο -και αυτό προσπάθησα- να μείνουμε ανταγωνιστικοί, να βγάλουμε νέους παίκτες και παράλληλα να μειωθούν τα χρέη. Αυτοί ήταν οι τρεις στόχοι. Στα δυόμισι χρόνια η ομάδα ήταν δεύτερη. Τη δεύτερη χρονιά, όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και πήγαμε στους τρεις πόντους, φάνηκε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Όταν όμως ήρθε η τιμωρία, μας κόπηκε κάθε ελπίδα να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Η ομάδα ωρίμαζε, μεγάλωνε και ήθελε υπομονή. Χάθηκε η υπομονή, χάθηκε η σύνεση.

Την τρίτη χρονιά ήρθε ο αποκλεισμός από τη Γκαμπάλα και όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ, αλλά οικονομικά δεν μπορούσε να ήταν ανταγωνιστικός με αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και να διαχειριστεί την κρίση που περνούσε. Και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη σουηδική Έστερσουντ, αλλά είχε την οικονομική δυνατότητα να το διαχειριστεί και να το προσπεράσει. Εύχομαι να γίνει η αλλαγή που φαίνεται και ο Παναθηναϊκός να επανέλθει εκεί που του αξίζει», ανέφερε ο Έλληνας προπονητής στη Sportday.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις