Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: “Ζωντανός” για πεντάδα με Λουντ

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης κρατούσε στα χέρια του μέχρι το 87′ “διπλό”… Ευρώπης μέσα στη Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων και απουσιών κατάφερε να μην δεχθεί τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα (1-1) με το όμορφο τέρμα του Λουντ. Ο Μανιάς πέτυχε το πρώτο εκτός έδρας γκολ των Αρκάδων μέσα στο 2018.“Φώναξαν” για πέναλτι οι “πράσινοι”. Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες.

Έτσι, η “μάχη” για την είσοδο στην πεντάδα συνεχίζεται, αφού ο Αστέρας Τρίπολης “έπιασε” τον Πανιώνιο στην 5η θέση (33 βαθμούς), ενώ από πίσω ακολουθεί ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη (32 βαθμούς). Οι Ακρίτες όμως έχουν ένα ματς λιγότερο, αφού υποδέχονται την Κυριακή τον Παναιτωλικό.

Το παιχνίδι…

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στο ματς προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, αλλά ο Μανιάς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο 3′ και να απειλήσει. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει.. κέφια, είχε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 12′ το “τριφύλλι” ζήτησε πέναλτι. Ο Μουνιέ σήκωσε την μπάλα μπαίνοντας στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και αυτή βρήκε στο χέρι του Μουνάφο, αλλά από κοντινή απόσταση. Το ριπλέι δεν ήταν διαφωτιστικό για το πόσο κολλητά στο σώμα ήταν το χέρι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για το γκολ και παραλίγο να το πετύχει στο 20′. ο Χατζηγιοβάνις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αυλωνίτης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Δώνης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτικό σημείο και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 26′ όμως ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-1. ο τσιλιανίδης εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θέση αριστερά, ο Πασαλίδης πήρε την κεφαλιά μέσα απ’ την μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Το “τριφύλλι” δυσκολεύτηκε να παράξει ευκαιρίες στη συνέχεια, ενώ στο 36′ είδε το σουτ του Τόνσο -με το… μυτάκι- από το σημείο του πέναλτι να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Διούδη. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους στα “πράσινα” καρέ

Οι δυο ομάδες μπήκαν με.. επιθετική διάθεση στην επανάληψη, κάτι που βοήθησε στο να έχει πολύ καλό ρυθμό το ματς. Τα αρκετά λάθη όμως στις μεταβιβάσεις ήταν κάτι που δυσκόλεψε τη δημιουργία φάσεων. Η παρουσία του Καλτσά στην μεσοεπιθετική γραμμή του Αστέρα Τρίπολης (μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο) έβαλε.. δύσκολα στην άμυνα του Παναθηναϊκου.

Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Κολοβλετσιο, βάζοντας πιο μπροστά τον Κουρμπέλη, κάτι που “έδεσε” τους γηπεδούχους στο κέντρο. Στο 64′ το “τριφύλλι” είχε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λουντ αναπτύχθηκε γρήγορα από τα δεξιά, “έσπασε” την μπάλα στον εντελώς αμαρκάριστο Δώνη, που έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά είδε τον Αθανασιάδη να αποκρούει δύσκολα.

Ο Αστέρας Τρίπολης όμως κατάφερε να μείνει… ψύχραιμος και να “χτυπήσει” στο 72′. Ο Γιαννούλης έβγαλε… συστημένη σέντρα από τα αριστερά για τον Μανιά, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… ζεστάνει ξανά την “παγωμένη” εξέδρα στο 77′, όταν ο Μουνιέ έπιασε το “ψαλιδάκι” από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η είσοδος των Μολίνς και Μπουζούκη έγινε για να “τονώσει” το “τριφύλλι” επιθετικά. Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση, παίρνοντας το βαθμό. Ο Λουντ πήρε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής στο 87′, κατάφερε να αποφύγει τους Πασαλίδη και Κώτσιρα και με αριστερό σουτ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Αθανασιάδη για το τελικό 1-1.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις