Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Διάψευση για Ολυμπιακό! “Ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να ανεχτεί βία”

Παναθηναϊκός: Διάψευση για Ολυμπιακό! “Ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να ανεχτεί βία”
ΦΩΤΟ intime

Για τα επεισόδια και τη διακοπή του “αιώνιου” ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, ο οποίος διέψευσε τον Ολυμπιακό, έριξε ευθύνες στο διαιτητή και έκανε λόγο για προσπάθεια να πλήξουν την ομάδα.

“Δεν γνωρίζω αν ο μεγαλομέτοχος έχει κάτι στο μυαλό του να κάνει, αλλά δεν πρόκειται να ανεχτεί βία ή την προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας”, ανέφερε για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Σταμάτης Γαρρής, στον ΣΠΟΡΦΜ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχολίασε και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ και τη διακοπή του αγώνα, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι δεν θα βγουν να παίξουν.

Οι δηλώσεις του Γαρρή για Αλαφούζο και Παναθηναϊκό

 Για την επόμενη μέρα των γεγονότων στο ΟΑΚΑ: «Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τα μέτρα πρόληψης από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Όπως γίνεται πάντα στα ντέρμπι, γίνονται διάφορες συσκέψεις πριν το ματς. Σε όλες αυτές ο Παναθηναϊκός περισσότερο ακόμη και από τον Ολυμπιακό είχε την αγωνία να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να μη γίνει το παραμικρό. Υπήρχε σαφέστατη οδηγία προς την αστυνομία να υπάρξει φύλαξη στο χώρο από τη συγκεκριμένη θύρα, όπου δεν εκδόθηκαν εισιτήρια, καθώς είναι εύκολο από εκεί να εισέλθει κάποιος στον αγωνιστικό χώρο. Ζητήσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό. Οι τρύπες στο ΟΑΚΑ είναι συγκεκριμένες και γνωστές. Είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στην πρώτη σύσκεψη και ανήμερα του αγώνα το πρωί. Η αστυνομία πάντα λέει το ίδιο πράγμα, ‘καταγράφουμε τις απόψεις σας και παίρνουμε τα μέτρα μας’. Η εικόνα που είδαμε όσοι ήμασταν στο γήπεδο μετά από αυτό το περιστατικό και μέχρι την οριστική διακοπή θα μπορούσε να είχε συμβεί από την αρχή για να μη συμβεί τίποτα. Επίσης υπήρχε ένας άνθρωπος στον πάγκο του Ολυμπιακού που δηλώνεται φροντιστής και η παρουσία του είχε επισημανθεί ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα λόγω παρελθόντος στο οπαδικό κίνημα. Τώρα γιατί η αστυνομία δεν μερίμνησε σχετικά είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει η αστυνομία».

Για την εισβολή οπαδών και τη στάση των σεκιούριτι: «Το γκρουπ των ανθρώπων που εισέβαλαν στο γήπεδο δεν ήθελαν το καλό του Παναθηναϊκού. Δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις πάντως δεν είχαν και μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι’ αυτό. Τα σεκιούριτι δεν μπορούν να φτάσουν στα σημεία που πάει η αστυνομία. Δεν έχουν ούτε τα όργανα ασφαλείας για να απωθήσουν τον κόσμο από το να φτάσει κάπου, απλώς δημιουργούν μια ασπίδα. Το έκαναν, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο, όταν βλέπεις έναν όχλο να σπρώχνει για να φτάσει κάπου. Η εταιρεία σεκιούριτι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εφάρμοσε το σχέδιο εκκένωσης, όχι η αστυνομία. Η αστυνομία έκανε άλλα πράγματα».

Για την απόφαση του διαιτητή για διακοπή: «Στην πρώτη διακοπή υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως θα απομακρυνθούν οι οπαδοί από το γήπεδο και ο διαιτητής περίμενε να συμβεί για να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο διαιτητής δεν έδωσε ποτέ εντολή εκκένωσης του γηπέδου. Το λέω κατηγορηματικά αυτό. Βάσει κανονισμού έχει περιθώριο μάξιμουμ μιας ώρας για να δημιουργηθούν οι συνθήκες να επαναρχίσει η αναμέτρηση. Ο διαιτητής βγήκε στα 37 λεπτά, έκανε μια γύρα στον αγωνιστικό χώρο όπου δεν είχε την οσμή των δακρυγόνων, όπως φαίνεται και από τα τηλεοπτικά πλάνα. Του ζήτησαν να ξαναρχίσει το παιχνίδι, από τη Θύρα 11 νομίζω. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί απειλητικό. Μετά τη γύρα αυτή είπε πως το παιχνίδι τελείωσε, τον ρωτήσαμε για ποιον λόγο και δεν μας απάντησε, ενώ ο τέταρτος βγήκε μετά και μας είπε πως διέκοψε τον αγώνα πως υπήρχε κίνηση από οπαδούς που ανεβοκατέβαιναν τις κερκίδες και πως υπήρχε οσμή δακρυγόνων. Κάπως έτσι χωρίς να υπάρχει λόγος εκείνη τη στιγμή, στα 37 λεπτά, αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς. Φανταστείτε πώς θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα στη μία ώρα μετά τον αγώνα».

Για τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως ήθελαν να τελειώσει το ματς: «Μου μεταφέρθηκε, γιατί δεν ήμουν μπροστά, ότι στο ημίχρονο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι δεν θα βγουν στο δεύτερο μέρος επειδή φοβούνταν λόγω των συμβάντων του τέταρτου λεπτού. Στη δεύτερη διακοπή υπήρχαν παράγοντες του Ολυμπιακού που επικαλούνταν αναπνευστικά προβλήματα των παικτών και έλεγαν ότι γι’ αυτό δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γι’ αυτό. Δεν ειπώθηκε ποτέ από τον Ολυμπιακό πως θέλουν να συνεχιστεί το ματς. Μάλιστα υπήρχαν και άναρθρες κραυγές για να μην ξαναρχίσει το παιχνίδι».

Για το αν πιστεύει πως κάποιοι θέλουν να ωθήσουν τον Γιάννη Αλαφούζο στην έξοδο: «Οι πρώτες ώρες είναι κάπως σοκαριστικές και προσπαθείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο μεγαλομέτοχος, αλλά μπορώ να σας μεταφέρω τα λόγια των ανθρώπων της ομάδας, που είδαν ότι οι συστάσεις τους προς τους φιλάθλους δεν έπιασαν τόπο. Δεν γνωρίζω αν ο μεγαλομέτοχος έχει κάτι στο μυαλό του να κάνει, αλλά δεν πρόκειται να ανεχτεί βία ή την προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας. Θα ήθελα να μην το αναπτύξουμε παραπάνω, δεν θα σας αφήσουμε στο σκοτάδι».

Για τις σκέψεις των μελών της ομάδας: «Όλοι ήλπιζαν στα αποδυτήρια μέχρι τελευταία στιγμή πως θα ξανάρχιζε το παιχνίδι και κρέμονταν από τα χείλη των ανθρώπων της διοίκησης. Η εικόνα που είδα στα πρόσωπά τους ήταν εικόνα απογοήτευσης και στενοχώριας, γιατί προσπαθούν πολύ, δουλεύουν καθημερινά για να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί μετά και τη μη αδειοδότησης της ομάδας. Δεν είναι απλό να σου αφαιρούν αυτό που έχεις κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο ή να διεκδικήσεις το καλύτερο που μπορείς στο υπόλοιπο του αγώνα».

Για το αν υπάρχει δυνατότητα μη χορήγησης εισιτηρίων σε συγκεκριμένους ανθρώπους: «Αυτό προϋποθέσει ότι γνωρίζεις ποιος έκανε τα επεισόδια. Δεν είναι δυνατό να τα γνωρίζεις αυτά από πριν».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις