Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λουντ: “Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα”

Παναθηναϊκός – Λουντ: “Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την πίστη του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος τόνισε ότι το “τριφύλλι” μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Ρόμπιν Λουντ μίλησε στην κάμερα της Nova για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και για το μέλλον του, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν θα μείνει στην ομάδα.

Όσα δήλωσε ο Φινλανδός μέσος

Η νίκη επί του Ολυμπιακού σας έδωσε ψυχολογία σαν ομάδα; 
«Σαφώς ήταν μια τεράστια ώθηση στην ομάδα, ήταν πολύ σημαντική νίκη και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Τι άλλαξε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είδαμε το καλύτερο πρόσωπο του φετινού Παναθηναϊκού; 
«Όλοι ήταν πανέτοιμοι για τη “μάχη” και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Όλοι μας ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε αν πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

Τι αλλάζει όταν βρίσκεστε εκτός έδρας;
«Αυτή είναι καλή ερώτηση και ελπίζω να δώσω καλή απόδοση. Αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Ξέρουμε ότι το πρόβλημα μας είναι πως παίζουμε καλά εντός έδρας και όχι εκτός. Δεν είναι καλό αυτό. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Μπορεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να σας δώσει ψυχολογία καλύτερη για τη συνέχεια; 
«Ναι σίγουρα. Όπως είπα είναι μια καλή νίκη και ψυχολογικά. Μας δίνει ελπίδες ότι αφού τους νικήσαμε μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Εσύ ακόμα δεν έχεις σκοράρει φέτος;
«Εύχομαι να μπορούσα να είχα βάλει κάποια γκολ ή να βάλω στη συνέχεια αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι το να κερδίζει η ομάδα και όχι να βάζω εγώ γκολ. Θα ήθελα να σκοράρω και ελπίζω στη συνέχεια να τα καταφέρω».

Είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι πολύ καλή συνεργασία με τον Χίλιεμαρκ, τον Βιγιαφάνιες και τον Μολίνς. Θα μας πεις κάτι για αυτή την τετράδα; 
«Παίζουμε περισσότερα παιχνίδια μαζί και αυτό μας βοηθάει να μαθαίνουμε ο ένας πως σκέφτεται ο άλλος. Αυτό συμβαίνει μέσα από τα παιχνίδια και είμαι χαρούμενος που η συνεργασία είναι καλύτερη από την αρχή. Ελπίζω να συνεχίζουμε έτσι και να βελτιωθούμε και άλλο».

Οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού λέμε ότι ο Ρόμπιν είναι ο πιο κουρασμένος, καθώς έχεις πολλά ματς στα πόδια σου με την ομάδα και την Εθνική και επίσης είσαι ένας από τους παίκτες που τρέχει όλη την ώρα. Εσύ θεωρείς ότι είσαι κουρασμένος;
«Ίσως λίγο αλλά προσπαθώ μετά από κάθε ματς να έχω τη καλύτερη δυνατή αποθεραπεία. Είμαι συνηθισμένος να παίζω πολύ και μου αρέσει να παίζω. Δεν νομίζω ότι είμαι εξαντλημένος. Ίσως σε κάποια ματς να παίξεις λίγο καλύτερα σε κάποια άλλα όχι».

Τι παιχνίδι περιμένεις κόντρα στον Αστέρα; 
«Ελπίζω να πάει καλά για εμάς. Θα είναι σκληρό παιχνίδι, όπως όλα τα εκτός έδρας. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, να παίξουμε όπως παίζουμε και εντός και σίγουρα θα πάρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το μυαλό μας και όχι με την τακτική και πρέπει να το αλλάξουμε».

Η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Ρεαλιστικά και γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο; 
«Ναι σίγουρα. Πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα, έχω πίστη στην ομάδα. Ξέρω τι μπορούμε να πετύχουμε στο γήπεδο. Οι παίκτες θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο γήπεδο, να τα ξεχάσουμε όλα. Το πιο σημαντικό είναι να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στα ματς χωρίς να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας. Θεωρώ ότι μπορούμε φέτος να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ως ποδοσφαιριστής πως υποδέχθηκες όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μια ανασφάλεια;
«Αυτό είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα πως το παίρνει. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα. Όπως σας είπα πριν εγώ προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στο να παίζω ποδόσφαιρο και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά. Εγώ προσπαθώ να δίνω ότι μπορώ στο παιχνίδι».

Είσαι από τα πρόσωπα των ημερών ο κόσμος ρωτάει αν θα μείνεις η όχι. Η καριέρα σου στον Παναθηναϊκό έχει ημερομηνία λήξης; 
«Γνωρίζω ότι ο κόσμος μιλάει για αυτό. Όπως είπα πριν είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν κάτι. Μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που παίζω στον Παναθηναϊκό και είναι ένας σημαντικός σύλλογος για την καριέρα μου και μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ και προσπαθώ από τη πρώτη στιγμή να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας για το πως θα πάνε τα πράγματα».

Ρωτάει ο κόσμος σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις και αν έχεις μάθει ελληνικά; 
«Να ξεκινήσω από τη δεύτερη ερώτηση. Έχω μάθει μερικές λέξεις όχι όσες θα ήθελα βέβαια. Όσο για τη θέση που μου αρέσει πρώτα βάζω την ομάδα. Μου αρέσει να παίζω εκεί που θέλει ο προπονητής ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν με ενδιαφέρει η θέση, θέλω να είμαι μέσα στο γήπεδο και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα».

Είδαμε και στον γάμο σου να έχεις μια ελληνική σημαία πως και έτσι; 
«Ήταν από το σπίτι των γονιών μου και αν κάποιο μέλος της οικογένειας μας είναι μακριά πάντα έχουμε μέσα στο σπίτι τη σημαία απ’ εκεί που είμαστε. Επειδή εγώ παίζω στην Ελλάδα θέλανε να δείξουμε».

‘Έρχεται ο εκπρόσωπος σου την Παρασκευή, μας είπες εσύ τις σκέψεις σου, η βάση συζήτησης είναι για παραμονή ή για αποχώρηση;
«Αυτό είναι δύσκολο να το πω. Το αν θα μείνω ή θα φύγω είναι πολλά πράγματα που το επηρεάζουν. Ελπίζω να πάρουμε τις απαντήσεις και θα δούμε. Όπως είπα μου αρέσει να παίζω στον Παναθηναϊκό και μου αρέσει η Ελλάδα, ελπίζω να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις