Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μακέντα: “Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόσμο”

Παναθηναϊκός – Μακέντα: “Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόσμο”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Παναθηναϊκού μίλησε ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός αποθέωσε τους φίλους του “τριφυλλιού που έδωσαν βροντερό “παρών” εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Εντυπωσιασμένος από την παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού στις κερκίδες του γηπέδου της Τρίπολης δήλωσε ο Φεντερίνκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός τόνισε ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Όσα δήλωσε ο Μακέντα στην “Πράσινη”

-Για το πείσμα της ομάδας να μην αποδέχεται την ήττα:

«Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι. Γιατί ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο ματς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζεις εσύ καλά, κάποιες φορές ο αντίπαλος είναι σε καλύτερη μέρα από σένα. Δεν ήταν καλή μέρα για μας, αλλά δείξαμε σπουδαίο πνεύματα, σπουδαίο χαρακτήρα σαν ομάδα. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Κι αυτό μας είπε κι ο προπονητής. Γιατί όταν έχεις μία άσχημη μέρα κι εμφάνιση είναι σημαντικό να καταφέρεις τουλάχιστον να μην χάσεις τον αγώνα».

-Για τους οπαδούς της ομάδας: 
«Οι φίλαθλοί μας ήταν απίστευτοι απόψε. Δεν ξέρω τι να πω… Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ήταν κι ένας από τους λόγους που πιέσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Είναι πάντα εκεί για εμάς κι αυτό είναι συγκλονιστικό. Όταν έχεις τέτοια στήριξη πίσω σου, δίνεις πάντα το κάτι παραπάνω για την ομάδα…».

-Ποια είναι η γνώμη του για το παιχνίδι εάν υπήρχαν άλλα πέντε λεπτά ακόμη: 
«(Γελάει). Νομίζω πως θα είχαμε νικήσει. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι κάποιες φορές αυτό το μικρό “κλικ” για να… ανάψεις την εικόνα σου μέσα στο γήπεδο. Η άποψή μου είναι πως, ναι, αν είχαμε 5-10 λεπτά ακόμα θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Είμαστε όμως χαρούμενοι που πήραμε έστω τον ένα βαθμό, γιατί ξέρουμε πως δεν παίξαμε καλά και πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες. Για να δουλέψουμε καλύτερα σαν ομάδα, επιθετικά κι αμυντικά».

-Εάν είναι έτοιμος να παίζει 90 λεπτά πλέον:
(γελάει ξανά). Όχι… Δεν είμαι ακόμα, γιατί δεν έκανα προετοιμασία το καλοκαίρι και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή. Ο προπονητής μου δίνει λεπτά κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βεβαίως αυτό δεν είναι ακόμα ούτε το 50% αυτού που μπορώ να κάνω και θα δώσω σαν παίκτης στα επόμενα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα καλά με την ομάδα και είναι σημαντικό που έβαλα γρήγορα αυτά τα γκολ».

-Για το γεγονός ότι είχε την ψυχραιμία να εκτελέσει το πέναλτι στο τέλος του αγώνα: 
«Ήμουν πολύ κουρασμένος, αλλά ένιωθα πως έπρεπε να πάρω αυτή την ευθύνη στο πέναλτι. Δεν ήταν εύκολο, μετά από 90 λεπτά κούρασης και μπροστά στην κερκίδα των οπαδών μας. Ένιωσα όμως έτοιμος και πήγε καλά».

-Για τις προσφορά του στην ομάδα στα πρώτα του παιχνίδια και εάν πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι…
«Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, γιατί είναι σημαντικό για έναν στράικερ να σκοράρει. Όμως το παιχνίδι μου, δεν είναι απλά να σημειώνω γκολ.. Πρέπει να γίνω ακόμη πιο fit από πλευράς φυσικής κατάστασης και να κάνω περισσότερα πράγματα για την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Δεν βλέπω ακόμη την εαυτό μου στο επίπεδο που θα ήθελα να είμαι. Ξέρω πως μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα. Θα επιστρέψω καλύτερος μετά τη διακοπή…».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις