Παναθηναϊκός – Νίκας: “Θα στηρίξω τον Γιαννακόπουλο”

Πραγματοποιήσιμο χαρακτήρισε το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Νίκας.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας και γνωστός φίλος των «πρασίνων» εξέφρασε τη στήριξη του στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε συνέντευξή του στη «Live Sport», τονίζοντας  πως το εγχείρημα που προτάθηκε είναι απόλυτα υλοποιήσιμο, τόσο για το «μοντέλο Μπαρτσελόνα» και τα 20 εκατομμύρια ευρώ όσο για το γηπεδικό ζήτημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το εγχείρημα Γιαννακόπουλου: «Εξαιρετικό. Είναι όνειρο που θέλουμε και πρέπει να γίνει πραγματικότητα».

Για το αν είναι πραγματοποιήσιμο: «Κατά 100%. Και το λέω όχι μόνο με το συναίσθημά μου, ως Παναθηναϊκός, αλλά ρεαλιστικά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει, επιτέλους, να βρει το σπίτι του. Αν δεν ήταν σαν τσιγγάνος όλα αυτά τα χρόνια, σίγουρα θα είχε διαφορετική πορεία. Πάντα έλεγα και πίστευα ότι το γήπεδο είναι ό,τι πιο σημαντικό. Για τον οπαδό είναι το σπίτι του, η καθημερινότητά του, είναι η θρησκεία του».

Για το ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού έχει χρησιμοποιηθεί ως μοχλός άντλησης ψήφων από κυβερνήσεις: «Τώρα νομίζω, φαίνεται, σωστότερα, ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Ναι, με καλύπτουν αυτά που έχω ακούσει για τον Βοτανικό. Εκτιμώ ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα γίνουν πολλά πράγματα γρήγορα στην χώρα και ένα από αυτά θα είναι ο Βοτανικός. Είναι έργο το οποίο εκτιμώ ότι θα πραγματοποιηθεί έτσι ή αλλιώς. Γιατί δεν μπορεί να μείνει κι άλλο αναξιοποίητη η συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπάρχει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον από πολλές πλευρές. Για αυτό εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη συγκυρία για την κατασκευή του γηπέδου, σωστότερα, των γηπέδων που θέλει ο Παναθηναϊκός».

Για το αν είναι εφικτό να συγκεντρωθούν 20 εκατομμύρια ευρώ: «Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να μαζευτεί αυτό το ποσό. Βγαίνει μπροστά ένα πρόσωπο που εκφράζει όλους τους Παναθηναϊκούς. Και τους ενώνει. Οι Παναθηναϊκού του έχουν εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και σαν σκέψη και σαν πράξη. Είναι ο ηγέτης που εμπνέει. Και πρέπει οι Παναθηναϊκού να τον εμπιστευτούν».

Για το αν πρέπει παράλληλα να συνδράμουν οι ισχυροί επώνυμοι Παναθηναϊκοί: «Όποιος έχει διάθεση, σαφώς πρέπει να προσφέρει. Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει ένας πρότζεκτ μάνατζερ, ο οποίος θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το εγχείρημα. Να γίνει δημόσια παρουσίαση. Θα πρέπει ο καθένας να το δει πώς αποτυπώνεται στην πράξη, όχι απλά “να πάω να βάλω κάποια χρήματα”. Αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, δομημένα για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το αν πιστεύει στο «μοντέλο Μπαρτσελόνα» για την ελληνική περίπτωση: «Φυσικά το πιστεύω. Θα είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Στην κατάσταση, όμως, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, για να γυρίσει το χαρτί, πρέπει να γίνει κάτι επαναστατικό. Είμαι πεπεισμένος πως όταν πέσουν οι υπογραφές για τον Βοτανικό θα δούμε συγκινητικά πράγματα, ιδίως από τον απλό κόσμο. Θα δώσει και το αίμα του ο κόσμος για τον Παναθηναϊκό».

Για τις επαφές του Γιαννακόπουλου με τον ίδιο και τον Βαρδινογιάννη: «Δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή. Έγινε μια πρώτη κουβέντα στο πλαίσιο της φιλίας μας, σε προκαταρκτικό επίπεδο. Σε λίγες μέρες, θα μιλήσουμε αναλυτικά. Ναι, θα στηρίξω τον Δημήτρη, θα είμαι δίπλα του. Θα κάνω ό,τι μπορώ».

Για το αν μπορεί να ενεργοποιήσει επιχειρηματίες της ομογένειας των ΗΠΑ για το πρότζεκτ: «Σίγουρα θα προσπαθήσω. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αμερική, υπάρχουν Παναθηναϊκοί. Για αυτό σας είπα ότι πρέπει να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ σε ανθρώπους που θέλουν να δουν κάτι ορατό και δεδομένο. Από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο Δημήτρης ανέφερε το όνομά μου στη συνέντευξη Τύπου, έχουν επικοινωνήσει πολλοί άνθρωποι μαζί μου. Είναι όλοι πολύ θετικοί. Αλλά ταυτόχρονα μου λένε “προσέξτε να μην ξαναγίνουν τα λάθη της πολυμετοχικότητας”».

Για το αν είναι κομβική η υπόθεση αυτή για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Εκτός όσων προανέφερα, θεωρώ ότι είναι η αφορμή να ενωθεί ξανά ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Να γίνει μια σοβαρή επανένωση. Αν οι Παναθηναϊκού έρθουν όσο κοντά αισθάνονται, ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Όπως του αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις