Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η “πράσινη” πρόταση, η “ερυθρόλευκη” διαφωνία κι η απόφαση!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η “πράσινη” πρόταση, η “ερυθρόλευκη” διαφωνία κι η απόφαση!

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που διακόπηκε λόγω επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, συνεχίστηκε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε. Η απόφαση για την τύχη του “αιώνιου” ντέρμπι στο ΟΑΚΑ θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μιας και τόσο οι “πράσινοι” όσο και οι “ερυθρόλευκοι” ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (8/4) για υπομνήματα.

Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως αποφάσισε η πρωτοβάθμια Επιτροπή, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε έφεση, ζητώντας την διακοπή του αγώνα και την τιμωρία του “τριφυλλιού” με – 3.

Οι “πράσινοι” πρότειναν, εφόσον δεν γίνει δεκτή η έφεση του Ολυμπιακού και συνεχιστεί τελικά ο αγώνας, αυτό να συμβεί χωρίς την παρουσία οπαδών.

«Τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν ένα ντέρμπι στο γήπεδο, γιατί δεν θέλουν, νικάνε 1-0;» αναρωτήθηκε ο εκ των νομικών του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και πρόσθεσε: «Αν δεν τελειώσει ο αγώνας, θα έχει κερδίσει η βία, θα έχουν κερδίσει οι μπαχαλάκηδες».

Ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει τον αγώνα.

«Ο διαιτητής δεν είναι εχθρός του ποδοσφαίρου. Βάζουμε έναν διαιτητή που ήρθε στην Ελλάδα από χώρο με αυξημένο ποδοσφαιρικό πολιτισμό και κρίνουμε την απόφαση του. Σκεφτείτε την ανασφάλεια των διαιτητών. Τι μήνυμα θα δοθεί αν με απόφαση του δικαστηρίου σας, επικροτήσουμε και κρίνουμε ως λαθεμένη μια απόφαση του διαιτητή» σχολίασε μεταξύ άλλων, ο νομικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος.

«Αν αύριο μπει κάποιος με ένα όπλο σε ένα γήπεδο, αν δεν τραυματίσει κάποιον, θα είναι υποχρεωμένος ο διαιτητής να βάλει αλεξίσφαιρο και να περιμένει 60 λεπτά; Θα πρέπει να περιμένει ο διαιτητής 60 λεπτά;» αναρωτήθηκε ο επίσης νομικός του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάουγλου.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις