Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος: Ασταμάτητα τα “μωρά” του Δώνη! “Χρυσή” αλλαγή ο Χατζηθεοδωρίδης – video

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος: Ασταμάτητα τα “μωρά” του Δώνη! “Χρυσή” αλλαγή ο Χατζηθεοδωρίδης – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με… κέφι στο ΟΑΚΑ και με εξαιρετική εμφάνιση μπροστά σε 25.000 οπαδούς του, πήρε μία ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα χάρη σε ένα από τα “μωρά” του Γιώργου Δώνη, τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή και με σουτάρα από μακριά, νίκησε τον τρομερό Κότνικ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός των “πιτσιρικάδων”, πήρε την 6η του νίκη σε 7 ματς πρωταθλήματος, επικρατώντας και του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, χάρη στη “χρυσή” αλλαγή του Γιώργου Δώνη, τον Χατζηθεοδωρίδη, που με τη βοήθεια και της… πλάτης του Ντουρμισάι, έλυσε το “γόρδιο δεσμό” για το 1-0 και τη νίκη του Τριφυλλιού.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” έπαιξαν φουλ επίθεση στην αρχή του αγώνα, αλλά Καμπετσής και Μακέντα δεν κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς και έτσι το ματς έμεινε στο 0-0 μέχρι και το 73ο λεπτό του αγώνα, όταν ο νεαρός πλάγιος του Τριφυλλιού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τρομερό σουτ -και δόση τύχης- από μακριά, σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ επιθετικά στο παιχνίδι και “έκλεισε” τον Πανιώνιο στα καρέ του, παίζοντας εξαιρετικά στην επίθεση. Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα, είχε δημιουργήσει ήδη τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 2′ ο Καμπετσής έκανε ωραίο 1-2 με τον Μακέντα και σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Κότνικ έδιωξε στη γωνία του.

Στο 6′ από σέντρα του Μακέντα και λάθος του τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ο Καμπετσής και πάλι βρέθηκε σε άδεια εστία, αλλά το τελείωμά του επέτρεψε στον Κότνικ να βρει ελάχιστα και με υπερένταση τη μπάλα και να τη στείλει στο κάθετο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Οι “πράσινοι” έχασαν αμέσως μετά και μία ακόμη ευκαιρία με τον Μπουζούκη να σουτάρει έξω από την περιοχή για να αποκρούσει ξανά ο πορτιέρο των Νεοσμυρνιωτών.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα, έπεσε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να “πιέζει”, αλλά να έχει κακές επιλογές στην τελική πάσα. Στο 29′ πάντως από ωραία “κομπίνα” των Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη, ο πρώτος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά από διαγώνια θέση, με τον Κότνικ να αποκρούει και πάλι.

Μετά το 30′ μάλιστα ο Πανιώνιος βγήκε και στην επίθεση, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Μασούρα (33′) και τον Ντουρμισάι (39′), για να “απαντήσει” το Τριφύλλι με τον Μακέντα. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας του Δώνη, ο Ιταλός έκανε εκπληκτική προσπάθεια και ξεπέρασε τους αντιπάλους του στην περιοχή, το πλασέ του όμως στο τετ-α-τετ πέρασε λίγο άουτ, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο χαμηλός, με τον Πανιώνιο να έχει “ισορροπήσει” το ματς, μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ. Ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Χατζηθεοδωρίδη και αυτός αποδείχθηκε γρήγορα σε… χρυσή αλλαγή, αφού στο 73′ έκανε φανταστικό σουτ από πολύ μακριά, η μπάλα βρήκε και σε παίκτη των Νεοσμυρνιωτών και κατέληξε στα δίχτυα του Κότνικ.

 

Στη συνέχεια του αγώνα, ο προπονητής του Τριφυλλιού προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα της ομάδας του και έριξε στο ματς και τον Τζανδάρη “κλειδώνοντας” το χώρο του κέντρου και κατ’επέκταση και το ματς. Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την 6η του νίκη και να διατηρεί το αήττητο στο πρωτάθλημα και το απόλυτο στο ΟΑΚΑ. Ετοιμάζεται μάλιστα για ντέρμπι… κορυφής με τον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα, καθώς τον χωρίζουν πλέον μόλις 3 βαθμοί (με ματς περισσότερο) από τον πρωτοπόρο της Superleague.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Τζανδάρης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (82′ Σέχου), Μακέντα, Καμπέτσης (63′ Χατζηθεοδωρίδης).

Πανιώνιος: Κότνικ, Ντομίνγκες, Κούρντι, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (89′ Σεράφ), Κεϊτά, Τσιλούλης (55′ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις