Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: “Αγκάλιασε” το αήττητο πρωτάθλημα! “Σβηστό” πέρασμα από το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: “Αγκάλιασε” το αήττητο πρωτάθλημα! “Σβηστό” πέρασμα από το ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ intime

Είναι η καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα και το έδειξε για μια ακόμα φορά! Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και έκανε αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα αήττητος, κάτι που έχει κάνει μόνο το “τριφύλλι” την περίοδο 1963/64. Αποβλήθηκε ο Ζαμπά στο δεύτερο μέρος. Σημαντικές επεμβάσεις από τον Πασχαλάκη. Δύο Βραζιλιάνοι (Μαουρίσιο και Ζαμπά) πέτυχαν τα τέρματα του “δικέφαλου του Βορρά”. Φοβερές αποκρούσεις από Πασχαλάκη!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έκανε… πέρα ένα από τα τελευταία μεγάλα “εμπόδια” στην πορεία του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-0 στο ΟΑΚΑ, σε ματς για την 23η αγωνιστική της Superleague και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό (παίζει αύριο με τον Απόλλωνα Σμύρνης) στους 10 βαθμούς.

Έτσι, ο “δικέφαλος του Βορρά” βρίσκεται πιο κοντά στην κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος, κάτι που μόνο ο Παναθηναϊκός έχει στο βιογραφικό του στην Ελλάδα, αφήνοντας παράλληλα τους “πράσινους” έξι βαθμούς μακρυά από τον Άρη και την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Να αναφέρουμε πως το “τριφύλλι” γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για το αποψινό ντέρμπι. Απ’ τη μεριά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε σύστημα 4-2-3-1 στο ΟΑΚΑ με τους Μαουρίτσιο και Σάκχοφ στον άξονα, τους Ζαμπά και Λημνιό στις πλευρές και Μπίσεσβαρ δεκάρι.

Το παιχνίδι…

Με το… καλημέρα στο ματς, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο… να σκοράρει γρήγορα. Μόλις 63 δευτερόλεπτα αφού ο Δανός, Γιάκομπ Κέλε, έδωσε “σέντρα”, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Μαουρίσιο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεπεράσει το “σοκ” που δέχθηκε και αναπτύχθηκε κυρίως από την αριστερή του πτέρυγα, εκεί όπου ξεχώρισε ο… μασκοφόρος, Ινσούα, με το πάθος που έβγαλε. Πέρα από κάποια καλά διαστήματα των “πρασίνων” όμως, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του ματς και είχε τον τρόπο να… σβήνει κάθε κίνδυνο (τρομερή αμυντική λειτουργία). Μάλιστα, στο 35′ ο Ακπόμ κατέβασε πολύ ωραία την μπάλα ανάμεσα σε Ινσούα και Μαυρομμάτη, αλλά το γυριστό που έπιασε έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους είχε δυο σημαντικές φάσεις για τον Παναθηναϊκό. Στο 45+1′ ο Μακέντα κατέβασε ωραία και σούταρε όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε με τις γροθιές. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαυρομάτης έπιασε την την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1102265703237849094

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην επανάληψη, ενω ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Εμμανουηλίδη στη θέση του Χατζηγιοβάνη. Ο ΠΑΟΚ όμως του… έκοψε τη φόρα, κάνοντας το 0-2 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47′). Από λάθος κεφαλιά του Ινσούα, η μπάλα πήγε στον Μάτος. Ο αμυντικός των Θεσσαλινικέων έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά και έβγαλε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπίσεσβαρ, ο Κουρμπέλης προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα στον Ζαμπά ο οποίος πλάσαρε εύστοχα.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” απλοποίησε έτσι τα πράγματα, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκαναν οι “πράσινοι” στην κυκλοφορία της μπάλας. Πάντως, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 63′ σε ένα γκολ, έχοντας στο πλευρό τους αρκετή δόση τύχης. Ο Κάτσε εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Βαρέλα απομάκρυνε “τυφλά”, η μπάλα πήγε στην μηρό του Πούγγουρα και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλησε να ενισχύσει την ενδεκάδα της ομάδας του με την είσοδο των Άλτμαν και Δώνη, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέκσου “φρέσκαρε” τους Θεσσαλονικείς, βάζοντας τον Ολιβέιρα. Στο 71′ όμως άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς, αφού ο Ζαμπά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Κολοβέτσιο (είχε αποβληθεί και σατο ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ).

Ο Παναθηναϊκός… μυρίστηκε αίμα και προσπάθησε να “χτυπήσει”. Στο 76′ όμως ο Πασχαλάκης είπε μεγάλο “όχι” σε τρομερό σουτ του Ινσούα (με το δεξί του πόδι!). Σε μια προσπάθεια να… ανακατέψει την τράπουλα, ο Λουτσέσκου πέρασε Γιαννούλη και Πέδρο Ενρίκε στο ματς, ενώ στο 83′ είδε και πάλι τον πορτιέρε του να διώχνει το μακρινό σουτ του Μπουζούκη.

Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση (τρεις με έναν), η μπάλα έφτασε στον Πέδρο Ενρίκε, που όμως ΚΑΤΑΦΕΡΕ να στείλει από το ύψος του πέναλτι -και ανενόχλητος- την μπάλα ψηλά άουτ. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ολιβέιρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (69΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69΄ Δώνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82΄ Πέδρο Ενρίκε), Μαουρίσιο, Σάκχοφ (77΄ Γιαννούλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70΄ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις