Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ “βάφει” την κορυφή

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ “βάφει” την κορυφή
Intime

Ντέρμπι… αποδείξεων και κορυφής στο ΟΑΚΑ. Ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο “μεγάλο” ματς της 22ης αγωνιστικής της Superleague (19:30, Newsit.gr Novasports 1).

Η πρώτη από τις 3 συνολικά “μάχες” που θα δώσουν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Superleague. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται ρεκόρ προσέλευσης για φέτος, με πάνω από 20-25 χιλιάδες θεατές.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετράει τέσσερις σερί νίκες στην Superleague και θέλει να “πληγώσει” την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για παραμονή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι “πράσινοι” είναι 4οι στο βαθμολογικό πίνακα και θέλουν να βγουν κερδισμένοι μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, αφού η 3η ΑΕΚ αγωνίζεται -νωρίτερα- στην έδρα του Ατρομήτου (υποδέχονται την Ένωση την επόμενη αγωνιστική).

Το “τριφύλλι” θέλει να δείξει πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στους Θεσσαλονικείς και να πάρει έτσι ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι τους. Το αποψινό είναι το πρώτο από τα τρία που θα δώσει απέναντι στον ΠΑΟΚ (θα ακολουθήσουν οι αγώνες του Κυπέλλου, πρώτα στην Τούμπα και μετά στο ΟΑΚΑ).

Απ’ την άλλη, η νίκη είναι μονόδρομος για το “δικέφαλο του Βορρά”, μετά και το “τρίποντο” που πήρε ο Ολυμπιακός με την Ξάνθη. Κρέσπο και Καντουρί είναι τα δύο προβλήματα για τον Αμπέλ Φερέιρα με το παιχνίδι φυσικά να διεξάγεται στη… σκιά των όσων συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα, στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ έχει και ιστορική σημασία. Ο “δικέφαλος του Βορρά” καλείται να σκοράρει για 57ο παιχνίδι πρωταθλήματος στη σειρά, και να ισοφαρίσει το ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κάτοχος του ρεκόρ είναι ο σημερινός του αντίπαλος Παναθηναϊκός, που σκόραρε για 57 αγώνες από το Μάρτιο του 1963 μέχρι το Φεβρουάριο του 1965. Αυτό σημαίνει ότι η άμυνα του “τριφυλλιού” καλείται να υπερασπιστεί το ρεκόρ που έκανε πριν από 55 χρόνια η τότε επίθεση της.

Πιθανή 11άδα Παναθηναϊκού: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Νάγκι, Μακέντα.

Πιθανή 11άδα ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Σφιντέρσκι.

Την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ θα τη διευθύνει ο Αλιγιάρ Αγκάγεφ, από το Αζερμπαϊτζάν. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του: Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, Ακίφ Αμιράλι, 4ος ο Τσαγκαράκης και στο VAR οι Διαμαντόπουλος, Πετρόπουλος με παρατηρητή τον Δάλλα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις