Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: Μα-κεντάει η “αρμάδα” του Δώνη! Τα highlights του ματς – videos

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: Μα-κεντάει η “αρμάδα” του Δώνη! Τα highlights του ματς – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμη παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, χάρη στο πρώτο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Ασταμάτητα τα “πιτσιρίκια” του Γιώργου Δώνη, έκαναν το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας και του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, κάνοντας μάλιστα μία ακόμη ανατροπή στο σκορ σε εντός έδρας ματς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Ο Κριζμάν “πάγωσε” το ΟΑΚΑ μόλις στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο ματς, με υποψία φάουλ στον Διούδη, όμως οι “πράσινοι” κατάφεραν να αντιδράσουν, ισοφαρίζοντας με τον Χατζηγιοβάνη στο 43′ και παίρνοντας τελικά τη νίκη με γκολ του Μακέντα στο 59′, στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα του Τριφυλλιού.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και “απείλησε” από τα πρώτα λεπτά με μακρινά σουτ του Κουρμπέλη. Η οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα όμως, αντιμετώπισε εύκολα στη συνέχεια, τις πολλές σέντρες των “πρασίνων” και έψαξε τη δική του κόντρα επίθεση. Κατάφερε μάλιστα να ανοίξει το σκορ στην πρώτη τελική του στο ματς. Στο 23′ σε μια βαθιά μπαλιά του Βιδάλ, ο Κρίζμαν κατέβασε υπέροχα τη μπάλα και νίκησε τον Μαυρομμάτη, πέφτοντας πάνω στον Διούδη, για να βρει τελικά άδεια την εστία και να κάνει το 0-1.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη φάνηκε να “παγώνει” από το γκολ, όμως τα “αίματα” άναψαν στο 33′ όταν ο Τζήλος ακύρωσε γκολ του Κουρμπέλη στην πρώτη φάση του Τριφυλλιού μετά το τέρμα του ΠΑΣ. Ο αρχηγός των γηπεδούχων έπιασε την κεφαλιά από φάουλ του Μπουζούκη, αλλά έστειλε τη μπάλα αρχικά πάνω στον Βελλίδη για να σκοράρει στη συνέχεια, πέφτοντας και ο ίδιος πάνω στον τερματοφύλακα των Ιωαννίνων.

Ο Τζήλος σφύριξε φάουλ, βάζοντας “φωτιά” στην κερκίδα, “ξυπνώντας” όμως και τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Με νέο “κύμα” επιθέσεων η ομάδα του Γιώργου Δώνη, βρήκε έτσι την ισοφάριση, με τον Κουλιμπαλί να κάνει χαμηλή σέντρα από τα δεξιά και τον Χατζηγιοβάννη να οριζοντιώνεται για να κάνει με κεφαλιά-ψαράκι το 1-1 στο 43′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έψαξε από την αρχή το γκολ και κατάφερε να το βρει νωρίς, με τον Μακέντα να σκοράρει στο ντεμπούτο του ως βασικός με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Ο Ιταλός επιθετικός έκανε το 2-1 στο 59′ με ιδανικό τελείωμα με τη μία μέσα από την περιοχή, μετά από νέα συρτή σέντρα του Κουλιμπαλί, ο οποίος έδωσε και δεύτερη ασίστ στο ματς.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να “κλειδώσει” τη νίκη για την ομάδα του, με την είσοδο του Στάικου να ρίχνει το ρυθμό στο ματς, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες του ΠΑΣ Γιάννινα για την ισοφάριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη ευκαιρία στο υπόλοιπο του αγώνα ήρθε και πάλι από τον Παναθηναϊκό, με τον Κουρμπέλη να στέλνει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει και αυτό το γκολ, αφού ο Έλληνας διεθνής μέσος, είχε χρησιμοποιήσει και το χέρι του.

Κάπως έτσι και με τον Διούδη να αποδεικνύεται σταθερό σε κάποια μακρινά σουτ, κυρίως από τον Αθανασιάδη στο τέλος, το 2-1 ήταν το τελικό σκορ και χάρισε την 5η νίκη στον Παναθηναϊκό, μετά από πέντε αγώνες πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα (77` Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (74` Καμπετσής), Μπουζούκης (65` Στάικος), Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Νικόλιας, Μπατίστ (58` Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Λιλα, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Σκόνδρας (70` Κούζικ), Κρίζμαν, Βιντάλ (77` Μυστακίδης).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις