Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: Συσπειρωμένος και νικητής στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό “παρών” στη Λεωφόρο, φώναξε “Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ” και οι παίκτες τον… ευχαρίστησαν. Ένα “καυτό” τρίλεπτο ήταν αρκετό για το “τριφύλλι” για να πάρει το “τρίποντο” κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και να κάνει τη δεύτερη νίκη του στην Superleague. Χειροκροτήθηκαν στο φινάλε παίκτες και Ουζουνίδης.

Σε διαφορετική περίπτωση -και όπως μας έχει δείξει η φετινή του πορεία- δύσκολα δεν θα είχε γκελάρει. Ο κόσμος όμως ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της νίκης του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στη Λεωφόρο.

Οι φίλοι της ομάδας φώναξαν “παρών” σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ομάδας, στάθηκαν δίπλα στους ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι -μετά από μια δυναμική εκκίνηση- έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

“Εκρηκτική” εκκίνηση με δυο γκολ

Αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερα στο ματς, επιτιθέμενος κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του Παναθηναϊκού με τους Μπουκουβάλα – Μανθάτη και έχοντας την κατοχή της μπάλας, το “τριφύλλι” ήταν αυτό που -μέσα σε ένα εκρηκτικό 5λεπτο- έφτασε στο 2-0.

Στο 12′ η σέντρα του Χουλτ βρήκε στον Τζημόπουλο, η μπάλα άλλαξε τροχιά κι έφτασε στον Χίλιεμαρκ. Η κεφαλιά του παίκτη των “πρασίνων” κόντραρε στον Μιχαήλ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Η Superleague τελικά χρέωσε το γκολ στον Μιχαήλ (αυτογκόλ).

Δυο λεπτά αργότερα, η απίθανη η εκτέλεση του φάουλ από τον Μολίνς, άφησε τον Βελλίδη… άγαλμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο κόσμος πανηγύρισε την εξέλιξη αυτή, όπως και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δυο φάσεις – δυο γκολ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να συνέλθει από τα “χτυπήματα” των γηπεδούχων. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδα του Πετράκη πλησίασε την περιοχή του Βλαχοδήμου, ενώ ο Χαλκιαδάκης τον ανάγκασε να διώξει με δυσκολία την… βολίδα που έπιασε στο 24′.

Παρά τις προσπάθειες του “Άγιαξ της Ηπείρου” αλλά και τα λάθη που υπήρξαν στα μετόπισθεν του “τριφυλλιού” (αναγκάστηκε σε κάποιο σημείο ο Βλαχοδήμος να βάλει τις φωνές) η ομάδα του Ουζουνίδη κατάφερε να μην δεχθεί κάποια άλλη σημαντική φάση μέχρι το ημίχρονο.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε – Το “τριφύλλι” άλλαξε με την είσοδο του Λουντ

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλή εικόνα από το κέντρο και μπροστά, αλλά στην άμυνα του είχε αρκετά προβλήματα, τα οποία στο.. τσακ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο πάντα επικίνδυνος ΠΑΣ Γιάννινα (οι αλλαγές του Πετράκη κατά τη διάρκεια του 45λέπτου τον έκαναν πιο επικίνδυνο).

Ο Παναθηναϊκός όμως άλλαξε μεσοεπιθετικά με την είσοδο του Λουντ στη θέση του … μέτριου Άλτμαν. Ο Χίλιεμαρκ ανέβασε και αυτός… στροφές κι έτσι οι “πράσινοι” πίεσαν για ένα ακόμα γκολ. Πάντως, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κλείστηκε στην άμυνα του και έδειξε πως μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πως είναι… δουλεμένη ομάδα, δεν παράτησε το ματς και μετά το 70′ πίεσε για να πετύχει ένα γκολ. Το παιχνίδι δεν σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε να.. χαλάσει η γιορτή που στήθηκε στη λεωφόρο και “κράτησε” το 2-0.

Η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες νικητές και μπροστά στους οργανωμένους τους -στο πέταλο- για να τους χειροκροτήσουν. Φυσικά, έλαβαν και αυτοί την ανάλογη.. αποθέωση! Μάλιστα, ακούστηκε ρυθμικά το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις