Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πλατανιάς: Πράσινη… χαρά από τη βούλα

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς

Ο Κλάγιτς έδειξε ικανός να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Πλατανιά μέσα στη Λεωφόρο! Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη μετά από 6 αγωνιστικές με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες (2-0), ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του τελευταίου του “τρίποντου” των “πρασίνων”! Λάθος του διαιτητή Ζαχαριάδη στο δεύτερο πέναλτι. Ηγετική εμφάνιση από Μουνιέ. Με δέκα παίκτες έμειναν στο 82′ οι Κρητικοί.

Έξι παιχνίδια χωρίς νίκη ήταν πολλά ακόμα και για τον φετινό -γεμάτο προβλήματα- Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” όμως έκαναν μια από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις κόντρα στον Πλατανιά και έφτασαν στο “τρίποντο” (2-0).

Ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές ευκαιρίες, βρήκε απέναντι του έναν τρομερό τερματοφύλακα, τον Κλάγιτς, αλλά έφτασε στη νίκη με τις δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης έκανε λάθος στο δεύτερο πέναλτι των “πρασίνων”, που… ζήτησαν ένα ακόμα, όταν το σκορ ήταν στο 0-0.

Μεγάλη εμφάνιση για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον Μουνιέ, που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά του έλειψε το γκολ κόντρα στον Πλατανιά, που συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 π και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ορεξάτος και προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρίες, επιτιθέμενος από τις πτέρυγες με τους Μουνιέ και Κουλιμπαλί. Ο Πλατανιάς απλά… αμύνθηκε, έχοντας αρκετά προβλήματα και έψαξε κάποια καλή κόντρα.

Η υπεροχή των “πρασίνων” έφερε κάποιες μικροευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο 12′ χάθηκε η πρώτη σημαντική φάση. Ο Λουντ έκανε τη κάθετη, ο Μουνιέ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από θέση αριστερά, έπιασε το σουτ από δύσκολη θέση, αλλά ο Κλάγιτς έδιωξε.

Ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να περιορίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων, που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μουνιέ, αλλά τους έλειψε ο σκόρερ. Ο Γάλλος μέσος είχε κέφια και στο 21′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλάγιτς, σε απίστευτο τετ-α-τετ (υπάρχει υποψία φάουλ στην αρχή της φάσης από τον παίκτη του “τριφυλλιού”).

Ο Σέρβος πορτιέρε -φρέσκο μετεγγραφικό απόκτημα- έδειξε.. ανίκητος, αφού ό,τι πήγαινε προς την εστία του Πλατανιά, είχε τον τρόπο να το διώχνει. Έτσι, το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο Κολοβέτσιος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Το μακρινό σουτ του Κοροβέση στο 41′ το οποίο ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να κάνει δύσκολη επέμβαση, ήταν η μοναδική τελική του Πλατανιά στο πρώτο ημίχρονο. Άξιο αναφοράς, πως στο 26′ οι Ουές και Λουντ συγκρούστηκαν σε εναέρια μονομαχία (ο δεύτερος μάτωσε), γεγονός που τους… έβγαλε εκτός αγώνα στη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στην επανάληψη και πίεσε για το γκολ και στο 66′ “φώναξε” για πέναλτι. Ο Δώνης -που είχε μόλις μπει στο ματς- τσίμπησε την μπάλα προ του Βάντερσον, ο οποίος είχε απλώσει το πόδι του, ο παίκτης του Παναθηναϊκού βρήκε πάνω σε αυτόν του Πλατανιά, έπεσε και ο διαιτητής έδειξε “παίζεται”.

Τελικά, στο 73′ ήρθε το πολυπόθητο για τον Παναθηναϊκό γκολ. Ο Ντικαμονά έκοψε με το χέρι του το σουτ του Βιγιαφάνιες, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Βιγιαφάνιες κατάφερε να νικήσει τον Κλάγιτς -που έπεσε σωστά- για το 1-0.

Η κούραση έκανε την εμφάνιση της στις κινήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά ο Πλατανιάς δεν είχε τρόπο να γίνει επικίνδυνος. Στο 82′ ο Ντικαμονά άφησε τους Κρητικούς με δέκα παίκτες, αφού δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί το… παιχνίδι τελείωσε για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις μετά την λάθος απόφαση -για πέναλτι- του διαιτητή Ζαχαριάδη και την εύστοχη εκτέλεση του Βιγιαφάνιες!

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (80′ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν, Πίσπας (62′ Δώνης).

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Ουές (43′ Στάμου0, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46′ Ντουαλά).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις