Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Πρόταση… σωτηρίας από διεθνές fund, τελεσίγραφο και διάψευση!

Παναθηναϊκός

Επενδυτές από το εξωτερικό ενδιαφέρονται για την αγορά του Παναθηναϊκού και έχουν ήδη καταθέσει πρόταση. Διάψευση υπάρχει από την πλευρά της ομάδας των “πράσινων” που δεν γνωρίζουν κάτι για το συγκεκριμένο θέμα.

Ξένοι επενδυτές φέρονται να θέλουν να αγοράσουν τον Παναθηναϊκό, κάτι που διαψεύδεται από την πλευρά του “τριφυλλιού”.

Η πρόταση και η διάψευση

Συγκεκριμένα η πρόταση που φέρεται να έφτασε στον Γιάννη Αλαφούζο ήρθε στις 28 Μαρτίου από το “Pan Asia Investements” fund με έδρα την Ελβετία και ήταν ύψους 40,5 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά τα ποσά μεταφράζονται σε 13 εκατ. Ευρώ για τις εφετινές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, 7,5 εκατομμύρια ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και το σημαντικότερο: 20 εκατ. Ευρώ για την επόμενη σεζόν. Επιπρόσθετα, βάσει της προσφοράς του fund, “χαρίζεται” το ποσό των 7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο “δεσμευμένο” τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΠΑΕ.

Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο ο μεγαλομέτοχος των “πράσινων” σε πρώτη φάση δεν δέχτηκε την πρόταση των επενδυτών ζητώντας επιπλέον 13 εκατ. ευρώ. Πάντως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για το τι συμβαίνει, αφού από την πλευρά της ομάδας διαψεύδουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι.

Νεότερη ενημέρωση πάντως αναφέρει πως οι υποψήφιοι επενδυτές έδωσαν τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου στον ιδιοκτήτη των «πρασίνων», Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου ο τελευταίος να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις