Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΑΕΚ: “Απόδραση” με διπλό… λάθος για την Ένωση! [pics]

Πανιώνιος – ΑΕΚ: “Απόδραση” με διπλό… λάθος για την Ένωση! [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ένα κακό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της και επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου, με τα δύο τέρματα να οφείλονται σε σημαντικά λάθη, ένα του Μανοΐλοβιτς και ένα του… διαιτητή.

Το γρήγορο γκολ του Μάνταλου επέτρεψε στην ΑΕΚ να πετύχει μία ακόμη σημαντική νίκη στη Superleague, αφού η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και πανηγύρισε τελικά το διπλό, με τον Πόνσε να “καθαρίζει” το ματς στις καθυστερήσεις.

Η Ένωση δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αγώνων και χρειάστηκε ένα λάθος του διαιτητή και ένα του αντίπαλου τερματοφύλακα για να πάρει το τρίποντο, όμως και η ίδια δεν “απειλήθηκε” καθόλου στο ματς, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην άμυνα.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τον Πανιώνιο να χάνει δύο ευκαιρίες στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, με Ντουρμισάι και Μπανανά, για να βρει τελικά η ΑΕΚ το πρώτο γκολ στο 14′ στη φάση του αγώνα.

Ο Μάνταλος συνδυάστηκε υπέροχα με τον Πόνσε έξω από την περιοχή, αλλά έφερε τη μπάλα με το χέρι μέσα σε αυτή, για να κάνει από κοντά το 1-0 με ιδανικό τελείωμα. Διαιτητής και επόπτης έχασαν τη φάση και έτσι παρά τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων, το γκολ μέτρησε κανονικά, δίνοντας το προβάδισμα στην Ένωση.

Ακολούθησε ένα κακό ματς, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει την κατοχή της μπάλας και το προβάδισμα, την ώρα που καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να “απειλήσει”. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επόμενες φάσεις στο ματς, ήρθαν στο 45′, με τον Μπακασέτα να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ και τον Ντουρμισάι αμέσως μετά να “σημαδεύει” την αγκαλιά του Μπάρκα.

Αντίστοιχη ήταν μάλιστα η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου “κυριάρχησαν” τα σκληρά μαρκαρίσματα, με την Ένωση να είναι κακή σε αυτό το διάστημα, αλλά και τον Πανιώνιο να μην μπορεί να πλησιάσει σε ένα γκολ ισοφάρισης. Ενδεικτικό είναι ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, προήλθε από τους ίδιους τους παίκτες της ΑΕΚ, με τον Γκάλο να κάνει κακό γύρισμα στον Μπάρκα στο 80′, αλλά τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Δευτερόλεπτα πριν τελειώσει ο αγώνα πάντως, το σκορ άλλαξε, αφού ο Μανοΐλοβιτς έκανε… δώρο ένα γκολ στον Πόνσε. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου καθυστέρησε υπερβολικά να βγει από την εστία του στο 92′ και έχασε τελικά τη μπάλα στην κόντρα με τον Αργεντινό, ο οποίος και πλάσαρε τελικά σε κενή εστία, για το 2-0 και τη νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις στο Πανιώνιος – ΑΕΚ

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά (65′ Καμαρά), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Σίντι Αλί (77′ Τσιλούλης), Κούρντι, Κόρμπος, Κεϊτά (39′ Μανθάτης), Ντουρμισάι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (81′ Μπογέ), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Κλωναρίδης (61′ Κρίστιτσιτς), Πόνσε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις