Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΑΕΛ: Σωτηρία με άγχος και “κέρβερο”

Πανιώνιος – ΑΕΛ: Σωτηρία με άγχος και “κέρβερο”
ΦΩΤΟ intime

Με τον τερματοφύλακα, Μαλέρπ, να κάνει αρκετές σημαντικές επεμβάσεις και τον Μαξίμοβιτς να σκοράρει, ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και στην ουσία “κλείδωσε” την παραμονή του στη Superleague.

Ο Πανιώνιος έφτασε με αυτή του τη νίκη τους 32 βαθμούς και βρίσκεται… αγκαλιά με την παραμονή στη Superleague. Στην… αντίπερα όχθη, η ΑΕΛ έμεινε στους 30 βαθμούς και δεν νιώθει διόλου άνετη, έχοντας μπροστά της δύσκολο πρόγραμμα και αντιπάλους τον ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με την ΑΕΛ να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό. Οι “βυσσινί” προσπάθησαν να μην δώσουν στους γηπεδούχους την μπάλα κι έτσι να περιορίσουν τις… επικίνδυνες επισκέψεις προς την εστία τους. Ο Πανιώνιος όμως πίεσε στο χώρο του κέντρου και πλησίασε σιγά σιγά τα αντίπαλα καρέ. Στην πρώτη τους σοβαρή προσπάθεια, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο κινητικότατος Μαξίμοβιτς μπήκε στην περιοχή ομάδας της Λάρισας και πλάσαρε ανενόχλητος τον Κρίστινσον για το 1-0.

Η ΑΕΛ ανέβασε… στροφές μετά το πέρας του 20λεπτου και ασκησε πίεση για την ισοφάριση. Στο 29′ ο Γκοΐκοβιτς πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των Νεοσμυρνιωτών. Λίγα λεπτά αργότερα (35′) ο Μαλέρπ “νίκησε” δύο φορές τα σουτ του Σικάφκα! Μέχρι την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή εικόνα, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 1-1.

Το ίδιο όμως είδαμε και στην επανάληψη. Η ΑΕΛ είχε την μπάλα στην κατοχή της, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να παράξει ευκαιρία. Στο 67′ όμως ο Πανιώνιος πλησίασε πολύ κοντά στο να “καθαρίσει” το “τρίποντο”. Ο Ντουρμισάι γύρισε στην περιοχή, ο Μπουμάλ πρόλαβε τον Κρίστινσον και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του και κυνήγησε το δεύτερο γκολ, ενώ η ΑΕΛ έψαξε την ισοφάριση. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν γεμάτο χαμένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, με τον Μαλέρπ του Πανιωνίου να φωνάζει “παρών” και να ολοκληρώνει ένα απίστευτο ματς κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Στην τελευταία φάση του ματς (90+3) ο Κρίστινσον έδιωξε με δυσκολία του δυνατό πλασέ του Ντουρμισάι!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις