Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης: “Χάρηκε” μετά από δύο μήνες!

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης: “Χάρηκε” μετά από δύο μήνες!

Έπειτα από δύο μήνες και τέσσερις μέρες, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες στη Superleague. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης εξ αναβολής αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Βαθιά βαθμολογική “ανάσα” πήρε ο Πανιώνιος. Ο Ιστορικός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Superleague κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από τις 26 Νοεμβρίου.

Ο Ντουρμισάι πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Πασαλίδη στο 36ο λεπτό του αγώνα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ήταν “τελικός” για τις δύο ομάδες, μιας κι είχαν να γευτούν τη χαρά της νίκης από το 2018, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Πανιώνιος κι ο Αστέρας Τρίπολης έδειξαν διάθεση, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι γρήγορος και την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι να σημειώνεται στο 18′ και να είναι για τους Αρκάδες, όταν ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα έξω από την περιοχή, με τον Καλτσά να κάνει το σουτ στην κίνηση, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 36′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κόρμπος έσκαψε για τον Ντουρμισάι, ο Πασαλίδης βρήκε… αέρα στην προσπάθειά του να διώξει, και ο Αλβανός επιθετικός με τρομερό βολέ έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα λίγο κάτω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Παπαδοπούλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 55′ ο Τριανταφυλλόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 66′ ο Αστέρας έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά η κεφαλιά του Μουνάφο από πλεονεκτική θέση, πήγε πάνω στον Κότνικ.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Πανιωνίου να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσιλούλης, μετά από τακουνάκι του Ντουρμισάι, βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έβγαλε το πλασέ του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κότνικ, με τον Πανιώνιο να αμύνεται σωστά και να κρατάει μέχρι τέλος το προβάδισμα του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις