Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Απ’ την Πλατεία έρχεται και στην… κορυφή με Άκπομ!

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Απ’ την Πλατεία έρχεται και στην… κορυφή με Άκπομ!
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη… φωτιά για ένα ημίχρονο αλλά είχε Άκπομ και τελικά επικράτησε με 0-2 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για την 15η αγωνιστική της Superleague πιάνοντας ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αν και τα βρήκε “σκούρα” για ένα ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε το “κλειδί” της άμυνας του Πανιωνίου και επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με 0-2 για την 15η αγωνιστική της Superleague, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άκπομ που έδωσε την ασίστ για το γκολ του Ίνγκασον (48′) που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και διπλασιάζοντας τα τέρματα του “δικέφαλου του Βορρά” στο 63′. Οι “ασπρόμαυροι” με αυτό το τρίποντο έπιασαν ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Πανιώνιος που ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο, αλλά έπεσε πάνω στον πολύ καλό Ζίφκοβιτς στις φάσεις που δημιούργησε, έμεινε στους 6 βαθμούς.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ.

Το ματς

Νωθρά και χωρίς πολλές συγκινήσεις ξεκίνησε το ματς στη Νέα Σμύρνη αφού ΠΑΟΚ και Πανιώνιος “εξουδετέρωναν” ο ένας τον άλλον και αναλώθηκαν σε μονομαχίες στο κέντρο σε όλο σχεδόν το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Οι “κυανέρυθροι” έδειχναν όσο περνούσε η ώρα να ανοίγονται όλο και περισσότερο βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει νωχελικά στο ματς και στο 36′ πραγματοποίησαν την πρώτη τελική προσπάθεια στην εστία με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ το επικίνδυνο συρτό φαλτσαριστό σουτ του Μασούρα.

Οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν από αυτήν τη φάση και ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα, “κλείνοντας” τον Πανιώνιο στα καρέ του και φτάνοντας το ποσοστό κατοχής της μπάλας στο 77-23 % υπέρ τους, αλλά παρ’ όλα αυτά δυσκολεύονταν στη δημιουργία φάσεων. Στο 42′ ο Γιαννούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα, όπως έκανε αυτό του Μάτος στη συνέχεια της φάσης, ενώ λίγο αργότερα (44′) ο Ντούγκλας Κόστα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μαλέρμπ με πολύ δυνατό μακρινό σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου σε δύσκολη επέμβαση.  Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όμως επεφύλασσε δύο μεγάλες φάσεις για τον Πανιώνιο, αφού σε δύο περιπτώσεις ο Αραμπουλί, αρχικά σούταρε άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση μετά από δική του όμορφη ατομική προσπάθεια ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σημάδεψε το “γάμα” της εστίας του ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αναγκάζοντας τον Ζίφκοβιτς σε πολύ δύσκολη επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με ενδιαφέρον καθώς όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευόταν πολύ για να φύγει νικητής από τη Νέα Σμύρνη αλλά με την αρχή του δευτέρου μέρους ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από την άμυνα που δεν λειτούργησε σωστά και ο Άκπομ “έστρωσε” με κεφαλιά “ψαράκι” στον Ίνγκασον που άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ στο 48′. Η εξέλιξη αυτή “έκοψε” τα πόδια των παικτών του Πανιωνίου και οι φιλοξενούμενοι πήραν πλήρως τον έλεγχο του ματς. Στο 53′ ο Ντούγκλα Αουγκούστο αστόχησε από τη μικρή περιοχή πλασάροντας άουτ αλλά ο Άκπομ στο 62′ δεν έκανε το ίδιο λάθος…. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κρέσπο πήρε την πρώτη κεφαλιά βρίσκοντας τον Άκπομ στο δεύτερο δοκάρι που με δεύτερη κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2.

Το “κύκνειο άσμα” για τον Πανιώνιο ήρθε στο 70ο λεπτό όταν ο Αραμπουλί εκμεταλλεύτηκε κόντρα σε σουτ του Οικονομίδη και βγήκε “φάτσα” με την εστία του ΠΑΟΚ αλλά ο Ζίφκοβιτς για άλλη μία φορά φώναξε “παρών” βάζοντας τέλος στις ελπίδες που έτρεφαν οι γηπεδούχοι για να πάρουν κάτι από αυτό το ματς. Η συνέχεια ήταν διαδικαστική με τον ΠΑΟΚ να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να κατεβάζει αισθητά ταχύτητα, έχοντας διασφαλίσει ένα ακόμα τρίποντο το οποίο τον επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό, ενώ διεύρυνε και το αήττητό του σε 50 αγώνες πλέον, την ώρα που ο Πανιώνιος έμεινε στους 6 βαθμούς και στη 13η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ. Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Τσιλούλης (82’ Τσιλούλης), Μασούρας, Παπανικολάου (68’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ (73’ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46’ Βιεϊρίνια), Λημνιός (81’ Πέλκας), Άκπομ.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις