Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρη” απόδραση με Ελ Καντουρί!

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρη” απόδραση με Ελ Καντουρί!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με γκολ του Ελ Καντουρί στο 68′, ο ΠΑΟΚ έφυγε με το “διπλό” από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0, για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague. Ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Ακπόμ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε γρήγορα τη βαριά ήττα από την Μπενφίκα και τον αποκλεισμό από το Champions League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου με 1-0 κι έκανε το “δύο στα δύο” στο πρωτάθλημα.

Σημαντική νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά σε μία δύσκολη έδρα που την περασμένη σεζόν άφησε δύο βαθμούς. “Χρυσός” σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ελ Καντουρί, ο οποίος νίκησε τον εξαιρετικό Μανοΐλοβιτς στο 68′.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, μιας κι ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Ακπόμ στο 88′ ως οφσάιντ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος στο ξεκίνημα και πίεσε τον Δικέφαλο του Βορρά. Η πρώτη αξιόλογη φάση άνηκε, πάντως, στον ΠΑΟΚ και σημειώθηκε στο 27′, όταν η κεφαλιά του Ελ Καντουρί αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Μανοΐλοβιτς. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σταμάτησε και σουτ του Βιεϊρίνια στο 29′.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε στο 41′ και στο 42′ τα σουτ των Ντουρμισάι και Σπιριντόνοβιτς, αντίστοιχα.

Η εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν ανάλογη του πρώτου ημιχρόνου. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, με τον Πανιώνιο να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 59′ ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε στην περιοχή, ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά καθυστέρησε και δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθει στο 68′.Ο Ελ Καντουρί κινήθηκε ωραία από την αριστερή πλευρά, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Μανοΐλοβιτς με αριστερό συρτό σουτ, για το 0-1. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, μια ρίψη φωτοβολίδας στην κερκίδα του Πανιώνιου οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

Η φωτοβολίδα στην κερκίδα του Πανιωνίου

Στο 88′ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-0 με τον Ακπόμ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή ως οφσάιντ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πήρε το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα του Πανιωνίου σε σουτ του Κάνιας.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός κι έτσι υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Κεϊτά, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (85΄ Σίντι Αλί), Καμαρά (65΄ Μανθάτης), Ντουρμισάι

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Ουάρντα, Πέλκας (67΄ Ακπόμ), Ελ Καντουρί (80΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (85΄ Κάνιας)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις