Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Eκτός Τούμπας, σκοντάφτει…

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Eκτός Τούμπας, σκοντάφτει…

Ο ΠΑΟΚ… κινδύνεψε με ήττα, αλλά τελικά έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από τη Ν. Σμύρνη, ισοφαρίζοντας με τον Μάτος στις καθυστερήσεις.

Το live του αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Εκπληκτικός ήταν ο αγώνας της Ν. Σμύρνης είχε εναλλαγές στο σκορ και στο τέλος, πικραμένος έμεινε ο Πανιώνιος περισσότερο, καθώς ισοφαρίστηκε στο 93′ με την κεφαλιά του Μάτος. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Κουλούρης κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 41′, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα, στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου (1-1). Ο Πανιώνιος ήταν επικίνδυνος όταν έβγαινε στις αντεπιθέσεις, έτσι προέκυψε και το 2-1 στο 86′ και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε ασφυκτικά για το γκολ, το οποίο πέτυχε στις καθυστερήσεις.

Ο αγώνας

Η ΠΑΟΚ έγινε… αφεντικό στο ματς από νωρίς δημιουργώντας ευκαιρίες, ενώ η απουσία του Μασούντ ήταν εμφανής στον Πανιώνιο που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά. Στο 13΄ο Κουλούρης προσπάθησε για το γκολ, όπως και στο 14′. Στην πρώτη φάση… καθάρισε ο Κότνικ και στη δεύτερη  έστειλε την μπάλα με το στήθος (!) πάνω από το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Πανιώνιος έχασε τον Ταπόκο, που έγινε αναγκαστική αλλαγή και διεκομίσθη στο νοσοκομείο έπειτα από ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη μέση.

Ο Κάμπος συνέχισε να ζαλίζει την άμυνα του Πανιωνίου και κράτησε σε εγρήγορση τον Κότνικ στο 23′ και στο 26′ που με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 40′ ο Γκιοατά προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, αλλά δεν έβαλε δύναμη κι έδωσε την ευκαιρία στον Κουλούρη να μπει ανάμεσά τους.  Τον ανέτρεψε ο Κότνικ και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε, στο 41′.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα του Πανιωνίου στο β’ ημίχρονο, με ανταμοιβή για την πίεση που άσκησε στην περιοχή του Ρέι την ισοφάριση, στο 48ο λεπτό. Τότε, ο Σαββίδης βρήκε τον Σπιριντόνοβιτς σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή και ο Αυστριακός επιθετικός με ζυγισμένο διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 1-1, στην πρώτη τελική της ομάδας του!

Οι φιλοξενούμενοι σάστισαν από την εξέλιξη και χρειάστηκε το χρονόμετρο να δείξει το 74ο λεπτό για να κάνουν ευκαιρία στο β΄ ημίχρονο, με τον Κότνικ να αποκρούει την κεφαλιά του Πέλκα, ενώ στο 77΄ σουτ του ίδιου από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ. Στο 86΄ ο Γεσίλ, που είχε μπει αλλαγή μερικά λεπτά πριν, έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιο, αλλά ο Μάτος ισοφάρισε με κεφαλιά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζησαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (69΄ Κάργας), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι (77΄ Γεσίλ), Ταπόκο (18΄ Πινιώτης).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Λέο Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Κάμπος (84΄ Λημνιός), Κρέσπο, Τσίμιροτ (62΄ Πέλκας), Κουλούρης, Μακ (67΄ Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Βιεϊρίνια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις