Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Αναζητείται κι ο αστυνομικός που είχε διατεθεί στον Σαββίδη!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Αναζητείται κι ο αστυνομικός που είχε διατεθεί στον Σαββίδη!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Λίγες ώρες μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της ντροπής στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί ένταλμα αναζήτησης στα πλαίσια του αυτοφώρου κατά του Ιβάν Σαββίδη, τεσσάρων ατόμων της ιδιωτικής φρουράς του, αλλά κι ενός αστυνομικού, τον οποίο είχε διαθέσει η Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια του ισχυρού άνδρα του Δικέφαλου του Βορρά.

Τη Δευτέρα (12.03.2018) έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί ένταλμα αναζήτησης στα πλαίσια του αυτοφώρου κατά του Ιβάν Σαββίδη, τεσσάρων ατόμων της προσωπικής του φρουράς αλλά κι ενός αστυνομικού, τον οποίο είχε διαθέσει η Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια του ισχυρού άνδρα των “ασπρόμαυρων”.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τα συγκεκριμένα άτομα, καθώς εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας και παράνομη εισβολή σε αθλητικό χώρο.

Σημειώνεται ότι στο ένταλμα, δεν υπάρχει αναφορά στο ζήτημα του όπλου διότι ο Ιβάν Σαββίδης το κατέχει νόμιμα και δεν το έβγαλε από την θήκη του.

Προανάκριση

Σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη γίνεται προανάκριση ανέφεραν, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Για το πλημμέλημα αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης και η εισβολή

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όταν ο διαιτητής αποφάσισε να μην μετρήσει το γκολ του ΠΑΟΚ. Και κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο Κομίνης. Δεν μπορούσαν να τον συγκρατήσουν ούτε οι αστυνομικοί ούτε οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Δεν τον σταμάτησε ούτε το νεύρα του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Αντελίνιο Βιεϊρίνια. Δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου (κυριολεκτικά, οι εικόνες «παίζουν» σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ) με το όπλο που είχε στη ζώνη του ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Το φύλλο αγώνα του ντέρμπι

«Στο 10ο λεπτό του αγώνα απομάκρυνα για την μεν γηπεδούχο τον εκπρόσωπό της κύριο Παντελή Κωνσταντινίδη για την δε φιλοξενούμενη τον κύριο Κλατσίδη Γεώργιο ο οποίος βρίσκονταν στον επιπλέον πάγκο με την ιδιότητα ως ποδοσφαιρικό τιμ διότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε απόφαση μου εγκαταλείποντας την τεχνική περιοχή.

Στο 50ο λεπτό του αγώνα έγιναν οι συστάσεις από τα μεγάφωνα για την χρήση λέιζερ από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Στο 83ο λεπτό του αγώνα απομάκρυνα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας τον προπονητή Χιμένεθ Εμάνουελ διότι στην απόφασή μου εξήλθε της τεχνικής περιοχής διαμαρτυρόμενος έντονα.

Στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη, (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κύριο Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια.

Ταυτόχρονα ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κύριος Λούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today. Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κύριου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα. Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι την στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις