Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Ανατροπή τίτλου! Ξέφυγε ο Δικέφαλος

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Ανατροπή τίτλου! Ξέφυγε ο Δικέφαλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε κόντρα στην ΑΕΛ, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των “βυσσινί” στην Τούμπα, επικρατώντας με 2-1, για την 13η αγωνιστική της Superleague. Ακόμα ένα βήμα τίτλου από τον Δικέφαλο του Βορρά που εκμεταλλεύτηκε την “γκέλα” του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ανατροπή τίτλου για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με κεφαλιά του Νούνιτς στο 36′, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και παίρνοντας το προβάδισμα με προβολή του Ακπομ στο 69′, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν το τρίποντο κι έκαναν ακόμα ένα βήμα τίτλου, εκμεταλλευόμενοι και την “γκέλα” του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Η ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκεται πλέον στο +7 από τον δεύτερο Ατρόμητο και στο +8 από τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και προσπαθήσει να δημιουργήσει φάσεις, ωστόσο η Λάρισα ήταν καλά στημένη στην άμυνα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν 22 λεπτά, προκειμένου οι γηπεδούχοι να φανούν απειλητικοί. Ο Κρίστινσον απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Κρέσπό, ενώ στο 24′ η κεφαλιά του Ουάρντα, έπειτα από σέντρα του Λημνιού, πέρασε λίγο άουτ.

Στο 36′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση τους, οι “βυσσινί” βρήκαν δίχτυα με κοντινή κεφαλιά του Νούνιτς, έπειτα από σέντρα του Καρανίκα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για την γρήγορη ισοφάριση, με τον Κρίστινσον να αποκρούει δυνατό σουτ του Μαουρίσιο στο 41′. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να κάνουν το 1-1.

Ο Καρανίκας διεκδικώντας την μπάλα από τον Πρίγιοβιτς τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να δίνει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΛ, η οποία έμεινε με 10 παίκτες. Ο Πρίγιοβιτς ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, πετυχαίνοντας το 50ο γκολ του σε 83 επίσημα παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, προκειμένου να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τους Μάτος κι Ουάρντα να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στην εστία του Κρίστινσον στο 60′ και στο 63′.

Στο 66′ ο Λουτσέσκου έκανε δυο αλλαγές ταυτόχρονα με την είσοδο των Ακπομ και Σακχοφ και οι δυο παίκτες έμελε τρία λεπτά αργότερα (69′) να πρωταγωνιστήσουν στην ανατροπή. Από πάσα συρτή του Σάκχοφ, ο Ακπομ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας για να γίνει το 2-1.

Η ΑΕΛ, παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ήταν ακίνδυνη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρίες για το 3-1. Στο 85′ ο Δικέφαλος πλησίασε σε τρίτο γκολ αρχικά με τον Ζαμπά, και στην συνέχεια με τον Ουάρντα ενώ ως το τέλος της αναμέτρησης ο γκολκίπερ της Λάρισας Κρίστενσον αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστική φυσιογνωμία για την ομάδα του με τις καθοριστικές  επεμβάσεις του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: (Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ (66′ Σάκχοφ), Ουάρντα, Λημνιός (81′ Ζαμπά), Καντουρί (66′ Ακπομ) και Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ: (Φέστα) Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (87′ Πίττι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46′ Γκόλιας), Νούνιτς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις