Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: “Λύσσα” για το πρωτάθλημα! “Τριάρα” στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Απόλυτος κυρίαρχος! Ο ΠΑΟΚ “χτύπησε” κατά κύματα την εστία της ΑΕΛ και έκανε τους φίλους του που βρέθηκαν στην Τούμπα να ζητήσουν και πάλι το “νταμπλ”. Η ασφυκτική πίεση του “δικέφαλου του Βορρά” έφερε το άνετο 3-0 και τους διατήρησε στην κορυφή της Superleague. Δυο ασίστ ο Πέλκας – Δάκρυα από τον Βαρέλα στο γκολ του. 10×10 στα εντός έδρας για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός κόντρα στην ΑΕΛ και η Τούμπα… ξεσηκώθηκε! Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν πάθος, έπαιξαν με μεγάλη ταχύτητα, δημιούργησαν πολλές φάσεις και νίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία (3-0) την ομάδα της Λάρισας.

Ο Πέλκας είχε τη δημιουργία σε δυο τέρματα του “δικέφαλου του Βορρά”, ενώ σε… μεγάλη βραδιά βρέθηκαν οι Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έκανε τη 14η σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις και παρέμεινε στην κορυφή της Superleague, 2 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη  ΑΕΚ. Η ΑΕΛ απ’ την άλλη ήταν… εξαφανισμένη στην Τούμπα και συμπλήρωσε έξι αγώνες χωρίς νίκη, μένοντας στους 22 βαθμούς.

Το παιχνίδι…

Η εικόνα του παιχνιδιού -με το ξεκίνημα του- ήταν “Χριστιανοί – Λιοντάρια”. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι, έκλεισε την ΑΕΛ στα καρέ της και “σφυροκόπησε” προκειμένου να φτάσει στο γκολ. Η Τούμπα σηκώθηκε στο “πόδι” στο 12′. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πρίγιοβιτς -από το δεύτερο δοκάρι- έκανε την κεφαλιά πάσα στον Σάκχοφ, ο οποίος εξ επαφής και ολομόναχος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η πίεση που άσκησαν οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο 20λεπτο… καταλάγιασε κάπως, αλλά η ΑΕΛ συνέχισε να είναι ανίκανη να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Οι παίκτες του Λουτσέσκου διατήρησαν τον έλεγχο του ματς και όποτε ήθελαν ανέβαζαν ρυθμό. Η διαφορά ποιότητας ήταν ολοφάνερη, με τον Βιεϊρίνια να είναι ο καλύτερος του γηπέδου και να τρέχει σε άμυνα και επίθεση.

Πολύ καλή παρουσία και από τον Μπίσεσβαρ, που προσπάθησε να βοηθήσει στη δημιουργία αλλά και να σκοράρει. Στο 37′  και μετά από εξαιρετική προσποίηση, ο Ολλανδός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Μπόζοβιτς έδιωξε δύσκολα το πλασέ του από τα όρια της μικρής περιοχής.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0, σε μια συγκινητική στιγμή για τον Βαρέλα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο αμυντικός των γηπεδούχων σκόραρε με δυνατή κεφαλιά – ψαράκι και πήγε να αγκαλιάσει τον γιο του στις διαφημιστικές πινακίδες (ήταν ένα από τα ball boy). Ο παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι εμφανίστηκε δακρυσμένος, μετά το τέρμα που πέτυχε!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους (48′). Ο Πέλκας άνοιξε όμορφα τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς που με δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή έκανε το 3-0.

Η ΑΕΛ απείλησε μετά από πολλά λεπτά (50′), αλλά το σουτ του Αγκάνοβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, που είχε τον έλεγχο της φάσης. Ο ΠΑΟΚ όμως συνέχισε να είναι… ασταμάτητος! Στο 60′ ο Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ενέργεια του Πέλκα και να σκοράρει με κοντινή προβολή.

Ο Λουτσέσκου είδε πως η ομάδα της Λάρισας είχε ρόλο… κομπάρσου στην αναμέτρηση και πέρασε τον Μακ στη θέση του Κάμπος (62′), ενώ λίγο αργότερα (72′) έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Αζεβέντο (ο Βιεϊρίνια βγήκε και χειροκροτήθηκε θερμά από τους οπαδούς). Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για να φτάσουν και σε άλλα γκολ, αλλά ήταν.. επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός έπεσε κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις