Παρασκευή, 10 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Απόλλωνας Σμύρνης: “Σβηστά” στην κορυφή ο Δικέφαλος!

ΠΑΟΚ – Απόλλωνας Σμύρνης: “Σβηστά” στην κορυφή ο Δικέφαλος!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Δίχως να χρειαστεί να ανεβάσει στροφές, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας του μαχητικού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, για την έκτη αγωνιστική της Superleague. “Έξι στα έξι” για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το αήττητο σερί του στη Superleague επέκτεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δίχως να θέλξει με την απόδοση της, επικράτησε εντός έδρας του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, πανηγυρίζοντας μία “σβηστή” νίκη. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το “έξι στα έξι” και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σκόρερ του αγώνα ήταν οι Μαουρίσιο και Κρέσπο, έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ του Πέλκα. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που πριν 19 χρόνια έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο των Τεμπών.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, δίχως να ανεβάσει ποτέ στροφές. Ο Δικέφαλος του Βορρά αδυνατούσε, πάντως, να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις για γκολ, με τον Απόλλωνα να είναι η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 7′ ο Τριάδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 16′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Μετά ά από «κομπίνα» και εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά, ο Μαουρίσιο, με ωραίο σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 1-0.

Η ομάδα του Λουτσέσκου κυκλοφορούσε την μπάλα, δίχως όμως να είναι απειλητική, την ώρα που ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, με το παιχνίδι να κυλά χωρίς φάσεις. Ο Απόλλωνας προσπάθησε με τον Μάντζιο να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, αλλά οι κεφαλιές του στο 68′ και στο 86′ δεν δημιούργησαν προβλήματα στον Έλληνα τερματοφύλακα.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε ακόμα ένα γκολ στο 90′. Έπειτα από κόρνερ του Πέλκα, ο Κρέσπο έκανε καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Γκαρός, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 2-0 των “ασπρόμαυρων”.

Έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε σε μία “σβηστή” νίκη, επεκτείνοντας το αήττητο σερί του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Ζαμπά (72’ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (87’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80’ Άκπομ).

Απόλλων Σμύρνης (4-1-4-1): Χουάντερσον, Στάθης, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Ναδάλες (68’ Σικαμπάλα), Κοντοές, Μπεντινέλι (58’ Γκίνο), Κονέ, Ντούρσο, Τριάδης (86’ Γκαρός), Μάντζιος.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις