Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: «Δικέφαλος» φορτσάτος! Βήμα πρόκρισης

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: «Δικέφαλος» φορτσάτος! Βήμα πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, στην Τούμπα.

Το live του ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 19΄, αλλά ο Πέλκας σκόραρε από εμφανή θέση οφσάιντ, ενώ στο 85΄ ο Σάκχοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αν και ο Ατρόμητος στάθηκε αρκετά καλά.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή και ο Ατρόμητος είχε την πρώτη ευκαιρία με τον Ντιγκινί στο 9′. Στο 19′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Πέλκα, ο οποίος πήρε την μπάλα μετά το τακουνάκι του Σάκχοφ, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο α΄ βοηθός Κούλα Χασάν δεν σήκωσε τη σημαία του και έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, ο Ατρόμητος ανέβηκε και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Ο σκόρερ του «Δικεφάλου Αετού» χτύπησε στη μύτη και αντικαταστάθηκε από τον Ελ Καντουρί στο 35ο λεπτό. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Κουλούρης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μίρκοβιτς.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Ατρόμητος είχε καλή φάση στο 59΄ με σουτ του Ντιγκινί που ήταν άστοχος. Στο 65΄ο Βασιλακάκης έκανε εκπληκτική κεφαλιά και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα , ενώ στο 68΄ απάντησε ο ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Μάτος, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μίρκοβιτς. Στο 79ο λεπτό ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι (χέρι του Μάτος σε μονομαχία με τον Ντιγκινί). Η φάση δεν είναι ευδιάκριτη.

Στο 86ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με τον Σάκχοφ να πιάνει γυριστή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι (19:30).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Πέλκας (35΄ Ελ Καντουρί) , Μακ (78΄ Κάμπος), Λημνιός, Κουλούρης (64΄ Πρίγιοβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μπουσουλάντζιτς (84΄ Κυριακίδης), Μάντσον, Νάτσος (84΄ Ούμπιντες), Ντάουντα (72΄ Βασιλείου), Βασιλακάκης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις