Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: “Πάρτι” τίτλου στην Τούμπα! Ασταμάτητος ο Δικέφαλος

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: “Πάρτι” τίτλου στην Τούμπα! Ασταμάτητος ο Δικέφαλος

Συνέχεια στη ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε εντός έδρας του Ατρομήτου με 3-0 για την 25η αγωνιστική της Superleague και μετράει πλέον αντίστροφα για το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο αήττητος ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ατρομήτου, επικρατώντας των Περιστεριωτών με 3-0 στην κατάμεστη Τούμπα.

Η 21η νίκη του ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφαλίστηκε από το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ των Ολιβέϊρα με κεφαλιά στο 38′ και Μπίσεσβαρ με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα στο 16′ ο Βιεϊρίνια έχασε πέναλτι που απέκρουσε ο Θεοδωρίδης. Στο 82′ ο Σφιντέρσκι τριπλασίασε τα γκολ της ομάδας του μετά από ασίστ του  Μπίσεσβαρ. Ο Ατρόμητος τέλειωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες αφού ο Μπρούνο είδε δεύτερη κίτρινη στο 90′.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία. Στο 7′ ο Μάντσον έκανε την προβολή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες,  με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 16΄ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ακπομ από τον Κατράνη, αλλά ο Θεοδωράκης νίκησε τον Βιεϊρίνια και κράτησε το 0-0.

Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε και μακρινό σουτ του Πορτογάλου στο 24′, ενώ στο 26’από σέντρα του Ούμπιδες, ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ λίγο πριν γίνει επικίνδυνη η στιγμή για τους γηπεδούχους.

Οι Περιστεριώτες πατούσαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ικανοί να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, ωστόσο τα τελευταία επτά λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν… εφιαλτικά.

Στο 38′ ο  Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ολιβέϊρα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ακπομ κέρδισε το δεύτερό του πέναλτι, που αυτή τη φορά μετέτρεψε σε γκολ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για να ολοκληρωθεί με το σκορ αυτό (2-0) το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 53′ από γύρισμα του Μπίσεσβαρ στην περιοχή, ο Ακπομ έχασε μοναδική ευκαιρία στέλνοντας εξ επαφής τη μπάλα άουτ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έριξε ταχύτητα, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 83′ Σφιντέρσκι σημείωσε το τρίτο γκολ για την ομάδα του, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του τερματοφύλακα του Ατρομήτου, με τον Πολωνό επιθετικού του  ΠΑΟΚ να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, έχοντας πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα.

Στο 90′ ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπρούνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (22΄ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Ενρίκε (63′ Γιαννούλης), Μπίσεσβαρ και Άκπομ (80΄ Σφιντέρσκι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Θεοδωράκης, Κατράνης (46′ Μανούσος), Στρούγγης (58′ Κωτσόπουλος), Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουζούλατζιτς, Σάκιτς, Ούμπιδες (83′ Κορτ), Μπρούνο και Ν’σικουλού

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις