Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Έριξε… τριάρα σε Νόρτζελαντ και “μοίρασε” χαμόγελα!

ΠΑΟΚ: Έριξε… τριάρα σε Νόρτζελαντ και “μοίρασε” χαμόγελα!
Intime

Η Νόρτζελαντ προσπάθησε να… ζορίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Νίκη για το “δικέφαλο του Βορρά” με 3-0 επί των Δανών, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία. Έδειξαν πρόβλημα οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο μέρος, στο χώρο του κέντρου.

Πέρασε το δεύτερο “τεστ”. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Νόρτζελαντ με 3-0 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε στην Ολλανδία. Καλή εμφάνιση ανά διαστήματα από την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, που “μοίρασε” χαμόγελα στους φίλους της.

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Ροντρίγκο στα αριστερά της άμυνας των Θεσσαλονικέων, αλλά και ο Μιχάι δίπλα στον Κρέσπο. Κινητικοί ήταν επίσης οι Ενρίκε και Λημνιός στα άκρα της επίθεσης (όλοι οι παραπάνω αγωνίστηκαν στο πρώτο μέρος). Οι Θεσσαλονικείς προβλημάτισαν στον άξονα -κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου- με τους Κάτσε και Μιχάι να αντιμετωπίζουν σημαντικά… θέματα.

https://twitter.com/FCNordsjaelland/status/1147491694633521158

Η Νόρτζελαν προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, πιέζοντας πολύ ψηλά με τη “σέντρα” του ματς. Μάλιστα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, ο Γένσεν βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά σούταρε άουτ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έδειξε να δυσκολεύεται από την πίεση των Δανών, αλλά στο 7′ και στην πρώτη του φάση, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ενρίκε τροφοδότησε τον Άκπομ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής στέλνει την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1147499080953847809

Το δίδυμο Κάτσε Μίσιτς συνέχισε να έχει πρόβλημα στο κέντρο, κάτι που βοήθησε την Νόρτζελαν να έχει συχνή παρουσία στην περιοχή των Θεσσαλονικέων. Στο 12′ ο Πασχαλάκης έπεσε στα δεξιά και μπλόκαρε το συρτό σουτ του Ντάμσγκαρντ, ενώ στο 20′ η εκτέλεση φάουλ του Ατάνγκα κόντραρε στο τείχος και πέρασε ελάχιστα άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μάτος μπήκε στη θέση του Δεληγιαννίδη, που δέχθηκε χτύπημα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν κάκιστος, με τους Δανούς να προσπαθούν, αλλά να μην καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί. Στα τελευταία λεπτά όμως ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 45′ είχε μια πολύ καλή στιγμή. Ο Ροντρίγκο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ενρίκε πήδηξε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα με κεφαλιά.

Οι συνθήκες έγιναν πιο δύσκολες στην επανάληψη, αφού στο Άπελντον ξεκίνησε να βρέχει. Ο Άμπελ Φερέιρα άλλαξε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, κάνοντας 10 αλλαγές (Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Στοχ, Πέλκας και Γαϊτανίδης ξεκίνησαν στο δεύτερο 45λεπτο).

Οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και έφτασαν σε άλλα δύο γκολ. Στο 65′ ο Μελίσσας έκανε ένα πολύ δυνατό βολέ, η μπάλα έφτασε στον Γαϊτανίδη, που με λόμπα έκανε το 2-0. Επτά λεπτά αργότερα, Ο Ελ Καντουρί έβγαλε υπέροχη πάσα στον Ζαμπά, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά, έμεινε όρθιος στην πίεση που του ασκήθηκε από αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο πορτιέρε.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρους στους παίκτες της Νόρτζελαντ, που όμως δεν έδειξαν ικανοί να βγάλουν αντίδραση. Όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, οι Θεσσαλονικείς είχαν καλή κυκλοφορία και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” σε αντεπιθέσεις. Ο “δικέφαλος του Βορρά” κράτησε το “μηδέν” στην άμυνα του κι έτσι έφτασε στη νίκη σε αυτό το φιλικό.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις