Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την τραγωδία της Θύρας 7: “Ποτέ ξανά!” (pics)

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την τραγωδία της Θύρας 7: “Ποτέ ξανά!” (pics)
ΦΩΤΟ Intime

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έστειλαν το δικό τους μήνυμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την τραγωδία της Θύρας 7 του γηπέδου “Γεώργιος Καραϊσκάκης” το 1981.

Στις λέξεις “Ποτέ ξανά” συνοψιζόταν το μήνυμα που έστειλαν, μέσω αναρτήσεων στα social media, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την θλιβερή επέτειο της τραγωδίας στη Θύρα 7 του γηπέδου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όπου στις 8 Φεβρουαρίου 1981 έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι, μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έγραφε: “Τα χρώματα δεν έχουν καμία σημασία. Ο πόνος δεν αλλάζει. Είναι φρικτός και δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα των χρόνων. Το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να δίνει ζωή κι όχι να στερεί. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ βρίσκεται δίπλα στα θύματα της Θύρας 7. Ας μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες μιας τέτοιας τραγωδίας”.

“Ξημερώνει η πιο μαύρη μέρα του ελληνικού αθλητισμού… Του ελληνικού ποδοσφαίρου… Η τραγωδία στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 του Σταδίου «Καραϊσκάκης»! Οι 21 ψυχές που χάθηκαν, πέρα από χρώματα και σημαίες, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ και αντίθετα πρέπει να μας δείξουν τον δρόμο για το πραγματικό ποδόσφαιρο! Για το ποδόσφαιρο που οφείλουμε να προστατεύσουμε! Για το ποδόσφαιρο που πρέπει πάντα να ενώνει, να διδάσκει την αγάπη για την ομάδα με σεβασμό στον αντίπαλο και όχι να διχάζει στα όρια του τυφλού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας… ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!” αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της ΑΕΚ.

Σε αντίστοιχη ανάρτηση προχώρησε και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφία με τα θλιβερά πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας μετά την τραγωδία και έγραψε “Αναπαυθείτε εν ειρήνη”, ενώ φυσικά τη μνήμη των 21 θυμάτων τίμησαν τόσο ο Άρης, όσο και ο ΟΦΗ.

Η ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη

Η ανάρτηση του ΟΦΗ

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις