Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Όνειρο ήταν και πάει! Συντριβή κι αποκλεισμός για τον Δικέφαλο από το Champions League

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Όνειρο ήταν και πάει! Συντριβή κι αποκλεισμός για τον Δικέφαλο από το Champions League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ούτε τώρα να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Εντός έδρας συντριβή από την Μπενφίκα και… Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπενφίκα στον επαναληπτικό της Τούμπας. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με τον Πρίγιοβιτς, ωστόσο κατέρρευσε στη συνέχεια με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή με 4-1 από τους Πορτογάλους.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν ούτε τώρα να πάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League και θα αγωνιστούν στο Europa League, με την ΑΕΚ να είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μοιραίος του αγώνα ήταν ο ήρωας του Ντα Λουζ, Πασχαλάκης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε ένα τραγικό λάθος στο 24′ που οδήγησε στην ανατροπή του Σέρβι από τον ίδιο και στο 1-2 της Μπενφίκα.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της.

Ο αγώνας

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι, απειλώντας από νωρίς την εστία της Μπενφίκα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13′, έπειτα από εξαιρετική “κομπίνα”.

Ο Πέλκας έδωσε στον Βιεϊρίνια, εκείνος έβγαλε διαγώνια πάσα στ’ αριστερά στον Μαουρίσιο, ο οποίος γύρισε στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος ήταν ολομόναχος και με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας, την έστειλε από κοντά στα δίχτυα για το 1-0.

Η συνέχεια, όμως, ήταν εφιαλτική για τον Δικέφαλο του Βορρά. Η Μπενφίκα βγήκε μπροστά και δεν άργησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 20′ ο Πίζι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζαρντέλ νίκησε στον αέρα τον Βαρέλα κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-1.

Το δεύτερο χτύπημα στον Δικέφαλο ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 24′ ο Πασχαλάκης προσπάθησε να σώσει την μπάλα από κόρνερ, τελικά την έχασε, έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβι να την κλέψει και στη συνέχεια τον ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Σάλβιο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έκανε το 1-2, παγώνοντας την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να συνέλθει με τίποτα, με αποτέλεσμα να δεχθεί και τρίτο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Γκριμάλδο και Σέρβι άλλαξαν ανενόχλητοι την μπάλα στην αριστερή πλευρά της Μπενφίκα, με τον δεύτερο να την στέλνει στα δίχτυα με υποδειγματικό τελείωμα για το 1-3.

Το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League είχε σβήσει για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε χωρίς συγκέντρωση και στο δεύτερο μέρος.

Ο Βαρέλα έχασε τον Ζαρντέλ σε εκτέλεση κόρνερ, τον “γκρέμισε” κι ο Μπριχ έδειξε πέναλτι. Ο Σάλβιο ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση κι έγραψε το 1-4 από τα 11 βήματα, τελειώνοντας και τυπικά το παιχνίδι.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να μην παρατά το παιχνίδι και να δημιουργεί αρκετές φάσεις για γκολ. Το δοκάρι κι ο Βλαχοδήμος σταμάτησαν, όμως, όλες τις προσπάθειες των παικτών του Λουτσέσκου, με τον Δικέφαλο του Βορρά να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες, έπειτα από αποβολή του Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63′ Σάχοβ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46′ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76′ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Σάλβιο (63′ Άλφα Σεμέδο), Σέρβι, Πίζι (76′ Ζίβκοβιτς), Σεφέροβιτς (85′ Ζοάο Φέλιξ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις