Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αγωνία για την απόφαση! Οι θέσεις των δύο ομάδων κι η αποκάλυψη του δικηγόρου του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αγωνία για την απόφαση! Οι θέσεις των δύο ομάδων κι η αποκάλυψη του δικηγόρου του Δικεφάλου
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το απόγευμα της Παρασκευής (9/3) πραγματοποίηθηκε η εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης ποινής που του επιβλήθηκε για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Το Σάββατο αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.

Ύστερα από τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης ποινής (μηδενισμός και κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 30.000 ευρώ.) που του επιβλήθηκε για τα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το Σάββατο αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, μετά και τις πιέσεις που άσκησαν οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ. Ο δικαστής, Δημήτρης Σκουτέρης, δεν υποσχέθηκε κάτι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εκδοθεί η απόφαση με μικρή καθυστέρηση.

Η θέση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον αντριπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση, και το νομικό επιτελείο του που αποτελούσαν οι Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Άγγελος Κωνσταντινίδης και Λάκης Σημαιοφορίδης.

Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν την εξαφάνιση της τιμωρίας της Superleague. Στο σύνολό τους οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στάθηκαν στη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή Αρετόπουλου, η οποία εμφανίστηκε λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο όργανο της Λίγκας.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη η συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου, η οποία τονίζουν ότι δε συντάχθηκε από τον ρέφερι, αλλά από πρόσωπο που έχει νομικές γνώσεις.

“Ο κ. Αρετόπουλος προσπάθησε να καλύψει δικά του σφάλματα σε ότι αφορά την απόφασή του για μη έναρξη του αγώνα. Με βάση το παρελθόν του, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός. Παράλληλα, ήθελε να καλύψει τη μη νόμιμη παρουσία του Όσκαρ Γκαρσία στο φύλλο αγώνα. Ήδη από προχθές κάναμε καταγγελία και ζητήσαμε τον πειθαρχικό του έλεγχο για την συμπεριφορά του”, ανέφεραν οι Θεσσαλονικείς.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο δικαστής ρώτησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το πως πέρασε στην Τούμπα το μηχανάκι που βρέθηκε στις κερκίδες, με τους Θεσσαλονικείς να απαντούν με το ασθενοφόρο.

Η αποκάλυψη του Μαυρομάτη

Από τη διαδικασία προέκυψε και μία είδηση. Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, τόνισε ότι έχει κατατεθεί μήνυση κατά του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία για απάτη και για ψευδή κατάθεση!

Η θέση του Ολυμπιακού

Από την πλευρά τους, οι νομικοί του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος και Αργύρης Λίβας εξήγησαν ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο υπαιτιότητα των Πειραιωτών για τη μη έναρξη του αγώνα της Τούμπας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις