Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: VAR και διαιτησία για… κλάματα ! “Έβραζαν” τα “πράσινα” αποδυτήρια

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: VAR και διαιτησία για… κλάματα ! “Έβραζαν” τα “πράσινα” αποδυτήρια
Intime

Μετά το VAR θα φέρουμε και… γυαλιά για βάλουμε σε αυτούς που το χειρίζονται! Με βάση απόδοσης, η ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα να ήταν δίκαιη, αλλά ο… δρόμος της νίκης του ΠΑΟΚ άνοιξε από ανύπαρκτο πέναλτι. Εκνευρισμός στα “πράσινα” αποδυτήρια.

Και ξένους διαιτητές είδαμε, αλλά και VAR στην Τούμπα. Για πρώτη φορά μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία στο Κύπελλο Ελλάδας. Παρόλα αυτά, τα λάθη συνεχίζονται. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία και ο ΠΑΟΚ έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους “4” του θεσμού.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήθελε να… κλείσει στόματα, αφού δέχεται έντονη -και δικαιολογημένη- κριτική το τελευταίο διάστημα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό παρουσίασε ένα βελτιωμένο πρόσωπο, αλλά κάποια διαιτητικά λάθη τον βοήθησαν στο να φτάσει στη νίκη.

Ο διαιτητής Σάντρο Σέρερ άφησε ατιμώρητο τον ΠΑΟΚ και του επέτρεψε να έχει πιο σκληρό παιχνίδι και να… πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Ο Ελβετός “χαρίστηκε” στον Πέλκα μόλις στο 3’ για πολύ σκληρό φάουλ στον Πούγγουρα, για να τον κιτρινίζει τέσσερα λεπτά μετά (θα μπορούσε ένα να είχε δει την κόκκινη κάρτα).

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση που δέχθηκε στο ξεκίνημα, αλλά βρέθηκε άδικα πίσω στο σκορ, από ανύπαρκτο πέναλτι του Ινσούα στον Πέλκα (33′). Το VAR είναι η τεχνολογία, αλλά οι άνθρωποι που το χειρίστηκαν έκαναν τεράστιο λάθος, δίνοντας… άδεια για την εκτέλεση της “ποινής” που έφερε το 1-0.

Παράπονο είχαν και οι Θεσσαλονικείς. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αποβολή του Πούγγουρα λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, ζητώντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για «φράγμα» στον Λημνιό, με τον Σέρερ να αφήνει τη φάση να… περάσει. Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 86’, όταν ο Ελβετός ρέφερι δεν είδε το γύρισμα του Βιερίνια με το χέρι -έξω από την περιοχή- προς τον Πασχαλάκη.

Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ -όπως αναφέραμε- ήταν καλύτερη κι έτσι η νίκη ήρθε… φυσιολογικά (ο Διούδης κράτησε τους “πράσινους… όρθιους στην επανάληψη). Η ηρεμία επέστρεψε στους Θεσσαλονικείς. Τα αποδυτήρια του “τριφυλλιού” όμως… έβραζαν μετά το τέλος του αγώνα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πράσινη”.

Ο Ινσούα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι δόθηκε πέναλτι για το μαρκάρισμά του στον Πέλκα. Επίσης, έξαλλος ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που μόλις τελείωσε το παιχνίδι πήγε στον Ελβετό ρέφερι και διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος. Η απογοήτευση για το γεγονός πως οι πιθανότητες πρόκρισης στένεψαν… επικίνδυνα, ήταν έκδηλη.

Αν ήταν Έλληνας διαιτητής, μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γινόταν…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις