Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Αγχωτική νίκη στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Αγχωτική νίκη στην Τούμπα!
Intime

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη… φωτιά κόντρα στον Πανιώνιο και ισοφαρίστηκε στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς, αλλά ο Σβιντέρσκι στο 74′ “λύτρωσε” την ομάδα του, χαρίζοντας τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα.

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκε από τα πρώτα λεπτά, αλλά με τον Πανιώνιο να ισοφαρίζει στην πρώτη του καλή αντεπίθεση, χρειάστηκε ένα γκολ στο τέλος για να πανηγυρίσει μια αγχωτική νίκη.

Ο Άκπομ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14′ με εξαιρετική προσπάθεια και ιδανικό πλασέ, μετά από κάθετη του Μίσιτς, αλλά ο Τσιλούλης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 57′ νίκησε τον Πασχαλάκη με ωραίο πλασέ για το 1-1. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Σβιντέρσκι μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 


Ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει τη νίκη πάση θυσία για να διπλασιάσει τα «τρίποντα» του στο πρωτάθλημα και να περιορίσει την κριτική που του ασκείται. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν υπολογίζεις τους Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντόουγκλας Αουγκούστο , οι οποίο τραυματίστηκαν στο παιχνίδι με Σλόβαν και έχουν ξεκινήσει ήδη θεραπείες, όπως και οι μακροχρόνια τραυματίες Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια.

Ο Πανιώνιος από την άλλη έχει δύσκολο έργο, αλλά γνωρίζει πως έχει βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, καθώς το -6 και η ήττα από τον Βόλο στην πρεμιέρα τον αφήνει αρκετά πίσω.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο πρωτάθλημα να διευρύνει τα δύο ρεκόρ που έχει ήδη πετύχει, καθώς είναι 36 παιχνίδια αήττητος και παράλληλα έχει σκοράρει σε όλα αυτά. Στην έδρα του μετράει 19 χωρίς ήττα και με γκολ, αλλά έχει πολύ καλύτερα ρεκόρ στο παρελθόν, 62 χωρίς ήττα και 47 με γκολ!

Ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα έχει επικρατήσει των «κυανέρυθρων» και στα 14 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ως γηπεδούχος. Η τελευταία φορά που ο Πανιώνιος έφυγε αήττητος από την Τούμπα ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2006, όταν πήρε ισοπαλία 1-1 (33′ σουτ Μιέτσιελ – 44′ σουτ Γουνδουλάκης).

Στην Τούμπα ο Πανιώνιος έχει να νικήσει πάνω από 51 χρόνια. Ήταν 19 Μαϊου 1968, όταν με γκολ του Γιώργου Δέδε στο 57′ επικρατούσε με 1-0.

Η… παράδοση

Νίκες ΠΑΟΚ: 61

Ισοπαλίες: 32

Νίκες Πανιώνιου: 27

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 47

Ισοπαλίες: 9

Νίκες Πανιώνιου: 4

Την περασμένη σεζόν

19.01.2019: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0

(11’ σουτ Μπίσεσβαρ, 44’ σουτ Βιεϊρίνια, 69’ σουτ Σάκχοφ)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις