Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Σαββίδης: “Μπορούμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα στο Champions League”

ΠΑΟΚ – Σαββίδης: “Μπορούμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα στο Champions League”

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για όλα όσα συνέβησαν μέσα στο 2017 στην κάμερα του “PAOK TV”. Ο ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου του Βορρά αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ρόστερ πρωταθλητισμού, ενώ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο Champions League.

Όσα δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης

«Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία, αυτή η χρονιά, η χρονιά της επανεκκίνησης θα έλεγα, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πρώτη φορά ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα μετά από δραστική κατάρριψη τους συστήματος που για δεκάδες χρόνια κυβερνούσε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τι βλέπουμε; Βλέπουμε ένα κανονικό ποδόσφαιρο. Κάθε αγωνιστική φέρει πολλά καινούργια. Κάθε αγωνιστική οι ομάδες αλλάζουν βαθμολογική θέση. Προσέξτε, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ομάδες τελείωσαν το πρώτο γύρο με 32, 31, 31 και 30 βαθμούς.

Ουσιαστικά κάθε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή. Κάθε αγωνιστική μπορεί να γίνει αποφασιστική. Κάθε αγωνιστική μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή. Γι’ αυτό το λόγο, από τη μια πλευρά, όλα είναι πολύ έντονα για τον καθένα από εμάς γιατί δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς εκεί που πρέπει να τους κερδίσουμε, από την άλλη το ποδόσφαιρο κέρδισε περισσότερο την εμπιστοσύνη. Σήμερα, μετά το πέρασμα του καιρού αν με ρωτήσει κανείς αν μετανιώνω που κάλεσα υπό τις σημαίες του ΠΑΟΚ όσους δεν ήταν αδιάφοροι για την τύχη του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να πάρουν τη σκληρή θέση αλλαγής του συστήματος, κατάρριψης του συστήματος, θα απαντούσα πως όχι, δεν μετανιώνω.

Αν σήμερα θα με είχαν γυρίσει στην ίδια κατάσταση θα έλεγα το ίδιο. Και σήμερα παλεύω εναντίον του κάθε ενδεχόμενου συστήματος γιατί το σύστημα είναι ολέθριο και το μόνο σύστημα που μπορεί να υπάρχει είναι το σύστημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να γίνει πρωταθλητής σε αυτές τις συνθήκες, θα είμαι πολύ ευτυχισμένος. Αν όχι τότε έτσι είναι η μοίρα και πρέπει να την δεχτούμε. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα βάζω το μοναδικό στόχο και θα ζητάω από όλη την ομάδα του τίτλο του πρωταθλητή. Γιατί έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε και πρέπει. Δεν έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε αλλιώς.

Ασφαλώς όταν ένα σύστημα καταρρέει, τα κομμάτια σπάνε και προσπαθούν να διαταράξουν την ισορροπία μας. Και δεν καταφέρνουμε πάντα να αντισταθούμε αποτελεσματικά. Υπάρχουν απώλειες και για κάποιους οφέλη. Ετσι είναι η ζωή και είναι ένα στάδιο που πρέπει να περάσουμε. Εχουμε ολοκληρώσει τη χρονιά. Εχουμε χάσει βαθμούς τους οποίους υπολογίζαμε. Ισως τους σπαταλήσαμε. Αυτό έγινε ως αποτέλεσμα κάποιων αποφάσεων στην αρχή της σεζόν που δεν ήταν πολύ σωστές.

Δόξα τω Θεώ είχαμε το θάρρος να διορθώσουμε πράγματα, αν κάνουμε ορισμένες αλλαγές, και σήμερα το ρόστερ της ομάδας όπως και των διοικητικών στελεχών, θα έλεγα, είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι το πιο δυνατό ρόστερ, ένα προφανές ρόστερ πρωταθλητών. Εχει μείνει λίγο. Να ενσταλάξουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ότι εμείς, και μόνο εμείς μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές και να εκπροσωπούμε άξια το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός θα είναι ο κύριος στόχος στον επόμενο γύρο».

Δείτε το βίντεο του PAOK TV, πατώντας ΕΔΩ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις