Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας: Αποκλεισμός σοκ! “Αυτοκτόνησε” στο… θρίλερ της Τούμπας

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας: Αποκλεισμός σοκ! “Αυτοκτόνησε” στο… θρίλερ της Τούμπας
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε για μία ακόμη χρονιά να αξιοποιήσει την Τούμπα και αποκλείστηκε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αφού δέχθηκε δύο γκολ στο ματς και έτσι το τελικό 3-2 δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρόκριση, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πρόωρο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ στη σεζόν, αφού η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα έφθασε μία “ανάσα” από σκορ πρόκρισης, αλλά έμεινε τελικά στο 3-2 και αποκλείστηκε στα εκτός έδρας γκολ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δέχθηκε πρώτος γκολ στο ματς, αλλά παρότι έκανε την ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο μέρος, δέχθηκε νέα ισοφάριση “παγώνοντας” την κατάμεστη Τούμπα, για να πάρει τελικά μία νίκη χωρίς αντίκρυσμα. Ο Μεντβέντεφ έκανε το 1-0 με τρομερό σουτ στο 38′, με τον Λημνιό να ισοφαρίζει στο 39′ και τον Σβιντέρσκι να πετυχαίνει το 2-1 στο 50′ με κοντινό πλασέ, πριν κάνει το 2-2 στο 61′ ο Ντε Μάρκο και ο Γιαννούλης το 3-2 στο 87′ με εκπληκτικό αριστερό σουτ.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε στα ίσια τις δύο ομάδες (μετά το 1-0 στο πρώτο ματς), αλλά ο Πέλκας στο 5′ και ο Άκπομ στο 7′ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκράιφ.

Στη συνέχεια οι Τσέχοι ισορρόπησαν όμως το ματς με πολλά “σκληρά” μαρκαρίσματα να χαλάνε το ρυθμό του αγώνα, ενώ σε ένα από αυτά, ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, ανατρέποντας τα σχέδια του Φερέιρα.

Με τους παίκτες του να ψάχνουν μάλιστα τα “πατήματά” τους, η Σλόβαν βρήκε και γκολ από το… πουθενά, αφού ένα πολύ μακρινό σουτ του Μεντβέντεφ αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη για το 0-1 στο ματς.

Το γκολ “πάγωσε” την Τούμπα, αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο του ημιχρόνου.

Για το δεύτερο μέρος, ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Σβιντέρσκι δίνοντας το… σύνθημα για φουλ επίθεση και η ομάδα του ανταποκρίθηκε στο γήπεδο, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά.

Στο 49′ ο Γιαννούλης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Λημνιός με δύσκολο γυριστό πλασέ έκανε το 1-0 και αμέσως μετά, ο Ροντρίγκο έκανε γύρισμα από την άλλη πλευρά και ο Πολωνός φάνηκε να γίνεται “χρυσή αλλαγή” στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 2-1.

Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία και για το γκολ πρόκρισης στο 59′, αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ, για να έρθει δύο λεπτά μετά νέο σοκ στην Τούμπα. Ο Κρέσπο γλίτωσε αρχικά τη νέα ισοφάριση αποκρούοντας τη μπάλα πάνω στη γραμμή, αλλά από το κόρνερ, ο Ντε Μάρκο με κεφαλιά έκανε τελικά το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν και πάλι δύο γκολ για να προκριθεί, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 75′ όταν μετά από σπρώξιμο μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δεν έδειξε πέναλτι υπέρ του Ντάγκλας, ο οποίος τραυματίστηκε μάλιστα στη φάση, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι, το μόνο που κατάφερε στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν να πετύχει ένα γκολ νίκης με τρομερό σουτ του Γιαννούλη στο 87′, το οποίο όμως δεν αρκούσε για να αποτρέψει τον αποκλεισμό.

Οι συνθέσεις στο ματς

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι(64΄Μίσιτς), Ελ Καντουρί(31′ Ντάγκλας Αγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46′ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραίμ(68′ Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν(88′ Ρατάο), Μποζίνκοφ, Μπάιριτς(78′ Σουκότσκι), Ντε Μάρκο

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις