Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας: “Τρέλα”! Ανατροπή… έπος μέσα στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας: “Τρέλα”! Ανατροπή… έπος μέσα στην Τούμπα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Από το απόλυτο “σοκ” σε μια “τρελή” ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει μέσα στην Τούμπα με 0-2 πριν το 20λεπτο, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και… έφερε τα πάνω – κάτω στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας στο τελικό 3-2 επί της Σπαρτάκ και μένοντας ζωντανός για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Πέλκας και Μάτος οι κορυφαίοι του γηπέδου. “Σωτήρα” ο Πασχαλάκης, που απέκρουσε πέναλτι. 14 Αυγούστου ο επαναληπτικός στη Μόσχα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μπορεί ο… πήχης της δυσκολίας για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League να παραμένει πολύ ψηλά, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει “μέταλλο” μεγάλης ομάδας και πως είναι ικανός κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας για το χειρότερο αλλά και το καλύτερο.

Η αρχική ψυχρολουσία έγινε μέσα σε ένα ημίχρονο μια νίκη – έπος και το 0-2 του πρώτου 17λεπτου έγινε μέσα στο πρώτο ημίχρονο ένα εκπληκτικό 3-2. Μεγάλη στιγμή στο ματς, η επέμβαση του Πασχαλάκη σε εκτέλεση πέναλτι στην επανάληψη. Κορυφαίοι του γηπέδου οι Πέλκας και Μάτος. 14 Αυγούστου ο επαναληπτικός στη Μόσχα.

Το παιχνίδι…

Η Σπαρτάκ Μόσχας πίεσε ψηλά με το ξεκίνημα του ματς και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πιάσει γρήγορο ρυθμό. Στην πρώτη τους φάση μάλιστα στα καρέ του Πασχαλάκη, οι Ρώσοι έφτασαν στο 0-1. Μετά από ομαδική προσπάθεια από τα αριστερά στο 7′, η μπάλα έφτασε στον Ποπόφ που έπιασε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και “εκτέλεσε” τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Οι Ρώσοι συνέχισαν να παίζουν οργανωμένα και πιεστικά, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε μόνο ένα… αδύναμο σουτ του Πρίγιοβιτς. Οι Θεσσαλο9νικείς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ και δέχθηκαν ένα ακόμα στη δεύτερη φάση που δημιουργήθηκε στα καρέ του.

Στο 17′ ο Λουίς Αντριάνο έστρωσε με κεφαλιά στον Πρόμες, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο, με την μπάλα να κοντράρει στον Χατσερίντι και να αλλάζει πορεία. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και έσκασε μέσα από τη γραμμή του τέρματος για το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη κινητικότητα μετά το 25′ (σ.σ. χωρίς να διορθώνει τα αμυντικά του προβλήματα) και στο 27′ ο Πέλκας είδε τον Μαξιμένκο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ του. Στην εκτέλεση του “στημένου” ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των Θεσσαλονικέων, σε χέρι του Ζομπνίν, με τον Πρίγιοβιτς να στέκεται εύστοχος από τη… βούλα και να μειώνει σε 1-2.

Η Σπαρτάκ Μόσχας έδειξε μεγάλη αστάθεια στην άμυνα της, ενώ δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του ματς -μετά το… cooling break με Πέλκα, Μάτος, Λημνιό και έφτασε στο 2-2 εκμεταλλευόμενος την… τρικυμία στην άμυνα των Ρώσων. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λημνιός έκανε το πλασέ με το αριστερό και έφερε το ματς στα ίσα!

Το “τρελό” αυτό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην ανατροπή του σκορ στο 44′. Η μπαλιά βγήκε από ενέργεια του Μάτος από δεξιά, ο Μαξιμένκο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέλκας σε κενή εστία έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2! Η Τούμπα πήρε… φωτιά!

Πέλκας και Μάτος συνέχισαν να ηγούνται της προσπάθειας του ΠΑΟΚ και στην επανάληψη, αλλά τα αμυντικά προβλήματα των Θεσσαλονικέων δεν περιορίστηκαν. Στο 51′ η κάθετη βγήκ3ε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε “παρών” στο κοντινό πλασέ του Πρόμες.

Η είσοδος του Ουάρντα στη θέση του Ελ Καντουρί έκανε ακόμα πιο επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ. Στο 65′ ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα, αλλά πλάσαρε άουτ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Ένα λεπτό μετά, ο Αιγύπτιος εξτρέμ ελίχθηκε υπέροχα, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά.

Στο 70′ είχαμε μια… άδικη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, την οποία όμως ο Πασχαλάκης δεν άφησε να γίνει γκολ. Ο Λουίς Αντριάνο προσπάθησε να γυρίσει πρόσωπο προς την εστία αλλά ο Χατσερίντι τον τράβηξε από τη φανέλα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε αυτό το απίθανο πέναλτι, αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ απέκρουσε την εκτέλεση του Πρόμες, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι!

Το ματς απέκτησε απίστευτο ρυθμό μέχρι το φινάλε του αλλά είχε και πολλά νεύρα, συνοδευόμενα με σκληρά μαρκαρίσματα. Ο _ΠΑΟΚ όμως έμεινε στο 3-2 και πήρε αυτή τη μεγάλη και σημαντική νίκη.

 

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις