weather-icon °C AΘΗΝΑ

Παρουσίασε συμβόλαιο η ΑΕΚ! Χριστοδουλόπουλος: “Υπέγραψα γιατί ήταν άκυρο”

Παρουσίασε συμβόλαιο η ΑΕΚ! Χριστοδουλόπουλος: “Υπέγραψα γιατί ήταν άκυρο”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Περίπου 3,5 ώρες κράτησε η εκδίκαση της προσφυγής της ΑΕΚ κατά Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Ολυμπιακού. Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε το “παρών” στη διαδικασία και τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης.

Ο Έλληνας επιθετικός απευθύνθηκε προς τους εκπρόσωπους της Ένωσης και τόνισε χαρακτηριστικά: “Δείξτε μου το συμβόλαιο που λέτε πως έχω υπογράψει με την ΑΕΚ”, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τη σεζόν 2018/19”.

Μάλιστα, μιλώντας προς τον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, που εκπροσωπεί νομικά την ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος είπε: “Χαίρομαι που είναι εδώ σήμερα, διότι υπήρξε ο δικηγόρος μου στην υπόθεση του συμβολαίου μου παλαιότερα. Έτσι θα το μάθει όλη η Ελλάδα”.

Η ΑΕΚ έδειξε στη συνέχεια το συμβόλαιο που ισχυρίζεται ότι έχει και πάνω στο οποίο στηρίζεται η προσφυγή της και το έδωσε προς την έδρα της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Το συμβόλαιο δεν δόθηκε άμεσα στον Ολυμπιακό, αλλά παρουσιάστηκε στη συνέχεια στην αίθουσα.

Ο Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι το μοναδικό έγγραφο που είχε υπογράψει ήταν ένα χαρτί-οδηγός στην περίπτωση που έμενε για τρίτη χρονιά στην ΑΕΚ, με την πλευρά της Ένωσης να τονίζει ότι ο παίκτης  ήταν δανεικός στους «κιτρινόμαυρους» και η ομάδα ενεργοποίησε την οψιόν για την τρίτη σεζόν.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός παραδέχθηκε τελικά ότι υπέγραψε το συγκεκριμένο έγγραφο, υποστηρίζοντας ότι το έκανε επειδή θεωρούσε πως είναι άκυρο. “Πείστηκε από τον νομικό του σύμβουλο ότι αυτό το χαρτί είναι άκυρο. Και το υπέγραψε. Ήταν και τέλος Αυγούστου, είχαμε αργήσει, θέλαμε να τελειώνουμε” ανέφερε ο μάνατζερ του.

“Μου είπε τότε ο Λυσάνδρου ότι είναι άκυρο συμβόλαιο, δεν έχει υπογραφή της ΑΕΚ και έχει ημερομηνία 1/7/2018.” ανέφερε ο παίκτης.

Τελικά, η “έδρα” έδωσε προθεσμία στις ομάδες να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι και την άλλη Παρασκευή, (03.07.2018). Λαμβάνοντας υπόψη και τη διακοπή των δικαστηρίων για το καλοκαίρι, η απόφαση και των δύο προσφυγών, αναμένεται στο τέλος Αυγούστου.

Πριν από την κατάθεση του συμβολαίου υπήρξαν οι εξής διάλογοι…

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Λάζαρου): «Υποβάλλουμε ξανά το αίτημα να εμφανιστεί το συμβόλαιο. Ζητάμε να το δούμε για να μπορέσουμε να απολογηθούμε».

Πρόεδρος Επιτροπής: «Τι νόημα έχει να το φέρει η ΑΕΚ εκ των προτέρων; Κάνοντας την προσφυγή καταθέτει και τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει. Αλλιώς τι νόημα έχει η προσφυγή;»

Μέλος Επιτροπής: «Μα, πιστεύετε δηλαδή, ότι μπορεί να δικαιωθούν χωρίς να το έχουν και χωρίς να το φέρουν;».

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): «Ζητάμε να μας πει ο Χριστοδουλόπουλος: Το αγνοεί το έγγραφο και θέλει να το δει; Το έχει υπογράψει; Τον ρωτάμε αν το έχει υπογράψει. Αν έχει αντίγραφο. Να μας πει ο ίδιος».

Σουλούκου (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Τις εντυπώσεις αλλού».

Χριστοδουλόπουλος: «Δείξτε μου το συμβόλαιο».

Χατζησαββάογλου: «Θα μας το δείξετε το συμβόλαιο, ναι ή όχι;».

Χριστοδουλόπουλος: «Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο για το 2018-19 με την ΠΑΕ ΑΕΚ».

Λυσάνδρου (διευθύνων σύμβουλος ΑΕΚ): «Είπαμε στον Ολυμπιακό ότι ο Λάζαρος έχει συμβατική υποχρέωση και να μην προχωρήσει μαζί του. Ο Ολυμπιακός αντί τότε να ζητήσει το συμβόλαιο να το δει, έστειλε εξώδικο και ξεκίνησε μια επιθετική διαδικασία, υπογράφοντας με τον ποδοσφαιριστή παρά την προειδοποίηση την δική μας. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είπε τότε: Φέρτε το συμβόλαιο να το δω;».

Μετά την κατάθεση του συμβολαίου από την πλευρά της ΑΕΚ, υπήρξαν οι εξής διάλογοι

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): «Στην διάθεση του δικαστηρίου το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Δεν το καταθέσαμε για επικύρωση γιατί ήδη έχει σπεύσει ο Ολυμπιακός και είχε καταθέσει συμβόλαιο και του έβγαλαν και δελτίο».

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Χροστοδουλόπουλου): «Δεν υφίσταται έγκυρο συμβόλαιο της ΑΕΚ με τον παίκτη».

Σουλούκου (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Το συμβόλαιο υπογράφεται από τον Αλέξανδρο Δέδε».

Χριστοδουλόπουλος: «Όταν είχα υπογράψει αυτό το έγγραφο, δεν υπήρχε αυτή η υπογραφή που βλέπω εδώ πέρα. Υπήρχε του κυρίου Δέδε. Το υπέγραψα σαν ένα χαρτί, ότι αν θέλουν να συνεργαστούμε και στη συνέχεια. Στις 27 Αυγούστου 2016 υπογράφηκε. Ήμουν παίκτης της Βερόνα. Ήταν απλά κάτι σαν «οδηγός» για τις αποδοχές μου αν έμενα την τρίτη χρονιά».

Ρίζου: «Ο παίκτης ήταν δανεικός. Το συμβόλαιο αυτό είναι για την τρίτη χρονιά».

Βασίλης Δημητριάδης (μάρτυρας ΑΕΚ): «Όταν αποκτήσαμε τον Λάζαρο ήταν ποδοσφαιρικά νεκρός. Παρακαλώντας πήρε τηλέφωνο και ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Και αν έχει ηθική, να πει δημοσίως ποιον έπαιρνε τηλέφωνο».

Χριστοδουλόπουλος: «Ναι ναι, γονατιστός παρακαλούσα!! Νεκρός ποδοσφαιρικά στην Σαμπντόρια, με 300 εκατ. μπάτζετ!».

Δημητριάδης: «Του δώσαμε την ευκαιρία ρισκάροντας. Ο Λάζαρος ήταν με δανεισμό και δικαίωμα αγοράς».

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Χριστοδουλόπουλου) απευθυνόμενος στον κ. Λυσάνδρου: “Όταν υπέγραψε ο Χριστοδουλόπουλος στην ΑΕΚ, εσείς ήσασταν ο δικηγόρος του;”.

Λυσάνδρου: “Ναι, ήμουν δικηγόρος του Λάζαρου”.

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου): “Τι του είχατε πει τότε γι’ αυτό το έγγραφο;”.

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου): “Αυτό αφορά εμένα και τον τότε πελάτη μου, όχι το δικαστήριο”.

Χριστοδουλόπουλος: “Όταν σε πλήρωνα μου έλεγες άλλα και τώρα λες άλλα; Σε είχα δικηγόρο μου για να με προστατεύσεις. Και μου είχες πει ότι είναι ανίσχυρο αυτό το συμβόλαιο”.

Λυσάνδρου : “Η στρατηγική να δέχομαι επίθεση για τις εντυπώσεις, τελειώνει εδώ. Τελειώστε το κύριε πρόεδρε για να μην χρειαστεί να αυτο-προστατευτώ”.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Χατζησαββάογλου εμφάνισε email μεταξύ Λάζαρου και Λυσάνδρου και ρώτησε τι του λέει σε αυτά τα email για το συμβόλαιο.

Λυσάνδρου: “Του λέω ότι είναι δανεικός με οψιόν αγοράς. Κύριε πρόεδρε, ως εδώ. Δεν θα επιτρέψω να εμφανίζονται προσωπικά μου email, αν και δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω στο οτιδήποτε. Αλλά αυτός ο θεατρινισμός επειδή είναι παρόντες δημοσιογράφοι θα τελειώσει εδώ”.

Πρόεδρος: “Εσείς γιατί δεν πήγατε στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών να τα πείτε αυτά και να προσβάλλετε το συμβόλαιο”.

Λυσάνδρου: “Μα δεν ήταν επιθυμητή πλέον η συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Χριστοδουλόπουλο. Υπήρχε μια διοικητική απόφαση και ακολούθησε η νομική μας στρατηγική. Το συμβόλαιο είναι έγκυρο για ένα χρόνο ακόμα. Οι έννομες συνέπειες που δημιούργησαν αυτή την διαφορά, επήλθαν στις 15/5, όταν υπέγραψε δεύτερο συμβόλαιο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι αν δεν θέλει αυτός μία, εμείς δεν θέλουμε εκατό. Γι’ αυτό δεν προσβάλαμε το συμβόλαιο στην ΕΙΜ”.

Στην συνέχεια υπήρξε η κατάθεση του μάνατζερ του Χριστοδουλόπουλου, Αντώνη Αποστολόπουλου, ο οποίος είπε: “Τον Αύγουστο του 2016 μιλήσαμε με έναν κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο. Μαζί με τον κύριο Δέδε, μας φέρανε ένα χαρτί για το 2018-19, κάτι σαν συμβόλαιο. Άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα μας φέρανε. Ο Λάζαρος ανησύχησε πολύ. Δεν υπήρχαν υπογραφές και ημερομηνίες. Υπήρχε μια ημερομηνία 1/7/2018. Είπαμε τι είναι αυτά; Δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Τότε ήταν μαζί μας και ο κ. Λυσάνδρου, ως δικηγόρος του Λάζαρου. Δεν μας δώσανε ούτε κάποιο αντίγραφο. Ο Λάζαρος είπε ότι αν είναι, ας δεσμευτούμε για 3 χρόνια. Εκείνοι μας είπαν όχι, σε θέλουμε για δύο χρόνια και βλέπουμε.Ο κ. Λυσάνδρου είπε στον Λάζαρο πολλές φορές ότι αυτό το χαρτί δεν έχει ισχύ. Ότι είναι ένα αδύναμο χαρτί, χωρίς υπόσταση”.

Πρόεδρος: “Τότε γιατί το υπέγραψε ο παίκτης το χαρτί;”.

Μάνατζερ: “Πείστηκε από τον νομικό του σύμβουλο ότι αυτό το χαρτί είναι άκυρο. Και το υπέγραψε. Ήταν και τέλος Αυγούστου, είχαμε αργήσει, θέλαμε να τελειώνουμε”.

Χριστοδουλόπουλος: “Το υπέγραψα, γιατί όταν είχα τις αμφιβολίες μου ρώτησα τον δικηγόρο μου. Θέλανε από μένα κάτι σαν δήλωση ότι σε περίπτωση που θέλανε να συνεχίσουμε για τρίτο χρόνο, δεν θα ζητούσα τρελά λεφτά. Μου είπε τότε ο Λυσάνδρου ότι είναι άκυρο συμβόλαιο, δεν έχει υπογραφή της ΑΕΚ και έχει ημερομηνία 1/7/2018. Μου είπε υπόγραψέ το για να μην χαλάσει η μετεγραφή. Δεν ήταν συμβόλαιο. Ήταν μια βάση για μια νέα συμφωνία στο μέλλον.

Ο Μελισσανίδης μου είπε, θέλω να πας να βάλεις την υπογραφή σου σε αυτό που είχαμε πει πριν δυο χρόνια. Του αρνήθηκα. Άρχισε να μου μιλάει με υποτιμητικά σχόλια. Θίχτηκα και έφυγα από το μαγαζί. Από τότε δεν είχα άλλη ενόχληση. Όταν καταλάβανε ότι ο Ολυμπιακός με θέλει, τότε με πήραν τηλέφωνο, εμένα και τον εκπρόσωπό μου, και μέσω απειλών, μου κατέθεσαν προφορική πρόταση των 500 χιλ. ευρώ τον χρόνο για δύο χρόνια”.

#TAGS MM