Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός: Ιστορική νίκη με Μάζουρεκ

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός: Ιστορική νίκη με Μάζουρεκ
Eurokinissi

Την πρώτη του νίκη -σε επίπεδο Superleague- πήρε ο Παναιτωλικός στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0)! Και τα δυο τέρματα της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα πέτυχε ο Μάζουρεκ.

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, σε ματς για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήρε έτσι την πρώτη του νίκη -σε επίπεδο Superleague– μέσα στα Ιωάννινα.

Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό του ξεκίνημα, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία στο 11′. Ο Τζημόπουλος έκανε το λάθος, ο Ντίας βρήκε με κάθετη τον Μοράρ, που έσκαψε την μπάλα στο τετ-α-τετ, αλλά ο.. πεσμένος Βελλίδης τη βρήκε με το ένα χέρι και κράτησε το “μηδέν”.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κυκλοφόρησε -στη συνέχεια- σωστά την μπάλα, ανέβασε “στροφές”, αλλά δεν μπόρεσε να… ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κυριακίδη. Στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων (26′), ο Μιχαήλ έπιασε την κεφαλιά όμως αστόχησε από τη γωνία της μικρής περιοχής. Από το 30′ και μετά οι Αγρινιώτες έγιναν και πάλι επιθετικοί και λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια (42′) άνοιξαν το σκορ. Ο Γουίλιαν έκανε καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάζουρεκ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε τον Βελλίδη για το 0-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση (45′) ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Κριζμάν έκανε κοντρόλ με το χέρι στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο διαιτητής δεν το έδωσε και ο Ξύδας παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε.

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έγινε πιο πιεστικός στην επανάληψη και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει τα καρέ του Κυριακίδη. Απ’ τη μεριά του, ο Παναιτωλικός έψαξε να βρει μια καλή αντεπίθεση, για να “πληγώσει” άλλη μια φορά τους γηπεδούχους.

Το… φινάλε και αυτού του ημιχρόνου ανήκε στους Αγρινιώτες. Στο 90+1′ ο Βελλίδης απέκρουσε την κοντινή προβολή του Μάζουρεκ, ο οποίος όμως στο 90+5 κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 0-2. Ο Μανά έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, έστρωσε τη μπάλα στον Μάζουρεκ και εκείνος με πλασέ “κούνησε” για δεύτερη φορά τα αντίπαλα δίχτυα.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις