Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πόρτα” στον Μπολσονάρο από την Φλαμένγκο για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες!

“Πόρτα” στον Μπολσονάρο από την Φλαμένγκο για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες!
ΦΩΤΟ Reuters

Η Φλαμένγκο δεν διατίθεται να καλέσει τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Zαΐχ Μπολσονάρο, στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου αντιμετωπίζει τη Ρίβερ Πλέιτ.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τη Φλαμένγκο φαίνεται πως ο σύλλογος δεν πρόκειται να προσκαλέσει τον Πρόεδρο της χώρας Zαΐχ Μπολσονάρου να παραστεί στον τελικό του κυπέλλου Κόπα Λιμπερταδόρες στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 23 Νοεμβρίου.

Ο λόγος για αυτή την κίνηση είναι ο θαυμασμός που έχει εκφράσει ο Πρόεδρος για τον πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγούστο Πινοσέτ.

Όπως γράφει στο ιστολόγιό του ο δημοσιογράφος Μάουρου Σέζαρ Περέιρα, ο Μπολσονάρο δεν θα προσκληθεί γιατί η παρουσία του στο Στάδιο Νασιονάλ του Σαντιάγο —που κατά την έκρηξη του πραξικοπήματος του Πινοτσέτ το 1973 υπήρξε τόπος φυλάκισης και βασανιστηρίων για τους αντιφρονούντες— θα αποτελούσε προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.

Όλα αυτά πάντως αν δεν ισχύσουν τελικά οι φήμες που θέλουν να αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής του τελικού, καθώς η Χιλή εξακολουθεί να συνταράσσεται από τον κοινωνικό αναβρασμό και τα επεισόδια.

Νωρίτερα, η εφημερίδα “O Globo” είχε γράψει πως ο Μπολσονάρο θα προσκληθεί να παρακολουθήσει τον τελικό.

Ο σύλλογος όμως ακόμη δεν έχει απευθύνει κάποια πρόσκληση, καθώς ο Πρόεδρος στο παρελθόν είχε προσβάλει τη μνήμη του πατέρα της πρώην Προέδρου της Χιλής και νυν επίτροπου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, ο οποίος είχε βασανισθεί και δολοφονηθεί από τη χούντα του Πινοτσέτ.

Στη Φλαμένγκο τονίζουν πάντως πως ενδεχόμενη πρόσκληση του Μπολσονάρο θα ισοδυναμούσε με λάθος μήνυμα στον λαό της Χιλής -ειδικά σε μία τόσο έντονα φορτισμένη πολιτικά στιγμή- που πιθανώς θα στρεφόταν εναντίον της ομάδας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις