Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2020: Προκρίθηκαν Γερμανία και Ολλανδία – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς – videos

Προκριματικά Euro 2020: Προκρίθηκαν Γερμανία και Ολλανδία – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020 έκλεισαν Γερμανία και Ολλανδία, με τους “οράνιε” να… αγχώνονται κάπως αφού έμειναν στο 0-0 με τη Β.Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και πήραν τον βαθμό που χρειάζονταν. Η Κροατία πραγματοποίησε ανατροπή στη Σλοβακία για να “σφραγίσει” την πρόκριση ενώ το καθήκον της έκανε και η Αυστρία κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία. Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς.

Στην τελική φάση του Euro 2020 προκρίθηκαν Γερμανία και Ολλανδία από τον 3ο όμιλο. Οι «οράνιε» ήθελαν έναν βαθμό και τον απέσπασαν στο Μπέλφαστ από την Βόρεια Ιρλανδία με την οποία ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκοτ. Τα «πάντσερ» από την πλευρά τους επικράτησαν εύκολα της Λευκορωσίας με 4-0 και πλέον έχουν προβάδισμα όσον αφορά την πρώτη θέση του ομίλου αφού προπορεύονται με 18 βαθμούς έναντι 16 των Ολλανδών.

Η πρωτοπόρος του 7ου ομίλου, Πολωνία, πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί του Ισραήλ (1-2) μετά από 31 χρόνια, με τα γκολ των Κρικόβιακ και Πιάτεκ. ενώ η Αυστρία έγινε η δεύτερη ομάδα από τον 7ο όμιλο, που “σφράγισε” το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020 αφού αν και… βολευόταν και με ισοπαλία στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Βόρεια Μακεδονία δεν είχε όρεξη για… καρδιοχτύπια και πήρε τη νίκη με 2-1 εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση του γκρουπ.

Η Κροατία ήθελε ένα βαθμό απέναντι στην Σλοβακία για να “κλειδώσει” την πρόκριση και τα κατάφερε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας επικράτησε με 3-1, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ και μπορεί πλέον να είναι αδιάφορη στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών.

Δείτε εδώ όσα έγιναν στους αγώνες που ξεκίνησαν το απόγευμα

Συνολικά την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2020 έχουν πάρει μέχρι στιγμής 16 ομάδες ενώ απομένει ακόμα μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση. Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι οι εξής: Ολλανδία, Γερμανία, Κροατία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία και Ουκρανία.

Τα αποτελέσματα στους βραδινούς αγώνες (16/11)

3ος όμιλος

Γερμανία – Λευκορωσία 4-0
(41’ Γκίντερ, 49’ Γκορέτσκα, 55’, 83’ Κροος)

Βόρειος Ιρλανδία – Ολλανδία 0-0


5ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν – Ουαλία 0-2
(10’ Μουρ , 34’ Ουίλσον)

Κροατία – Σλοβακία 3-1
(56′ Βλάσιτς, 60′ Πέτκοβιτς, 74′ Πέρισιτς – 32′ Μπόζενικ)

7ος όμιλος

Σλοβενία-Λετονία 1-0
(53’ Ταράσοβς)

Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 2-1
(7′ Αλάμπα, 48′ Λάινερ-90+3′ Στογιανόφσκι)

Ισραήλ-Πολωνία 1-2
(88′ Νταμπούρ-4′ Χρικόβιακ, 54′ Πιάτεκ)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις