Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόκριση για Παρί! “Εξάσφαιρη” Ρεάλ! “Τρελές” ισοπαλίες σε Μιλάνο και Ζάγκρεμπ

Champions League
Reuters

Πρόκριση στους “16” του Champions League για την Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 1-0 επί της Κλαμπ Μπριζ. Μεγάλη εμφάνιση από Ρεάλ (6-0 τη Γαλατασαράι) και… ιστορική βραδιά για Ροντρίγκο. “Τρελή” ισοπαλία για Σίτι στην έδρα της Αταλάντα (1-1). Απίστευτο 3-3 μεταξύ Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Μόλις τρεις έγιναν οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους “16” του Champions League, μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της Τετάρτης (06.11.2019) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μετά τις Μπάγερν και Γιουβέντους, που πήραν νωρίτερα το “εισιτήριο”, επικρατώντας του Ολυμπιακού και της Λοκομοτίν, αντίστοιχα, η Παρί Σεν Ζερμέν “έκλεισε θέση” για την επόμενη φάση του Champions League, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Κλαμπ Μπριζ στο Παρίσι. Οι Βέλγοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 76΄ το γκολ του Ικάρντι, αλλά ο Κέιλορ Νάβας μπλόκαρε το πέναλτι του Ντιάν!

O Ροντρίγκο Γκόες ήταν ο… τεράστιος πρωταγωνιστής του Ρεάλ – Γαλατάσαραϊ 6-0. Ο νεαρό Βραζιλιάνος (18 ετών και 301 ημερών) πανηγύρισε χατ-τρικ στο εντός έδρας ντεμπούτο του με τη φανέλα των “μερένγγες” στο Champions League και πέτυχε μια σειρά από πολύ σημαντικά πράγματα στη διοργάνωση!

Ο Ροντρίγκο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει δύο γκολ στα επτά πρώτα λεπτά ενός αγώνα και συνάμα έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος που σκοράρει στην διοργάνωση. Επιπλέον έγινε και ο δεύτερος νεότερος μετά τον Ραούλ που κάνει χατ-τρικ.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1192175735043239937

Ο Μπενζεμά πέτυχε άλλα δύο και έγινε ο δεύτερος μετά τον Μέσι που σκοράρει σε 15 σερί σεζόν στην διοργάνωση, ενώ έφτασε τα 50 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ στο Champions League. Το 3-0 πέτυχε ο Σέρχιο Ράμος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1192197375370170369

Απίστευτες ισοπαλίες στα ματς του τρίτου ομίλου! Η Μαντσεστερ Σίτι χρειάστηκε ολοκλήρωσε το ματς με τερματοφύλακα τον… αμυντικό της, Γουόκερ και έφυγε από το Μιλάνο (η έδρα της Αταλάντα στην Champions League) με το 1-1.

οι “πολίτες” άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7′ με τον Στέρλινγκ και είδαν τον Γκαμπριέλ Ζέσους να στέλνει την μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι στο 43′. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε η… κακοτυχία για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός είδε τον βασικό του τερματοφύλακα, Έντερσον, να τραυματίζεται και τον έκανε αλλαγή στο πρώτο μέρος με τον Κλαούντιο Μπράβο. Ο δεύτερος στο 81′ είδε την κόκκινη κάρτα κι έτσι κλήθηκε να αγωνιστεί κάτω από τα γκολπόστ της Σίτι ο… αμυντικός Γουόκερ! Όσον αφορά το σκορ, ο Πάσαλιτς είχε φροντίσει από το 49′ να φέρει το ματς στα ίσα με “σεντερφορίσια” κεφαλιά.

Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε στο Ζάγκρεμπ, είχαμε ένα άλλο… θρίλερ. Η Σαχτάρ προηγήθηκε στην έδρα της Ντιναμό, αλλά οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας φέρει το ματς στα ίσα. Μέχρι το 82′ το ματς ήταν στο 1-1, με τις δύο ομάδες να έχουν χάσει από έναν παίκτη με αποβολή.

Το φινάλε όμως μας άφησε με το… στόμα ανοικτό! Στο 83′ ο Ιβάνουσεκ έδωσε προβάδισμα στη Ντιναμό και στο 89’ ο Αντέμι έκανε το 3-1. Η Σαχτάρ όμως δεν τα παράτησε! Οι Ουκρανοί μείωσαν σε 3-2 με κεφαλιά του Μοράες στο 93’ και τρία λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι με τον προωθημένο… γκολκίπερ Πιατόφ, το οποίο επιβεβαιώθηκε από το VAR και εκτελέστηκε ψύχραιμα από τον Τετέ!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε στο Λεβερκούζεν για να “σφραγίσει” την πρόκριση στους “16” του Champions League, αλλά η Μπάγερ της… χάλασε τα σχέδια, νικώντας την με 2-1. Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε νωρίτερα, η Γιουβέντους νίκησε εντός έδρας την Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-1. να αναφέρουμε ότι ο Ρέτσος έκανε το φετινό του ντεμπούτο στους ομίλους της διοργάνωσης, μπαίνοντας στο ματς σαν αλλαγή στο 81′.

 

1ος όμιλος

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 1-0

(22’ Ικάρντι)

Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι 6-0

(4’, 7’, 90+3′ Ροντρίγκο Γκόες, 15’ πεν. Ράμος, 45’, 81’ Μπενζεμά)

Η βαθμολογία

Παρί Σεν Ζερμέν 12

Ρεάλ Μαδρίτης 7

Κλαμπ Μπριζ 2

Γαλατασαράι 1

H επόμενη αγωνιστική (5η):

Γαλατασαράι – Μπριζ

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν

3ος όμιλος

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

Αταλάντα-Μάντσεστερ Σίτι 1-1

(49’ Πάσαλιτς – 7’ Στέρλινγκ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3

(25’ Πέτκοβιτς, 83’ Ιβάνουσεκ, 89’ Αντέμι – 13’ Πάτρικ, 90’+3’ Μοράες, 90’+8’ πεν. Τετέ)

Η βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 10

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5

Σαχτάρ Ντόνετσκ 5

Αταλάντα 1

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Αταλάντα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

4ος όμιλος

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

Λοκομοτίβ Μόσχας-Γιουβέντους 1-2

(12’ Μίραντσουκ-4’ Ράμσεϊ, 90’+3’ Ντούγκλας Κόστα)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(41’ αυτ. Τόμας, 55’ Φόλαντ-90’+4’ Μοράτα)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους (9-4) 10

2. Ατλέτικο Μαδρίτης (6-4) 7

3. Μπάγερ Λεβερκούζεν (3-7) 3

4. Λοκομοτίβ Μόσχας (4-7) 3

Η επόμενη αγωνιστική (5η):

Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης

Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις