Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Ψυχίατρε το σήκωσα”! Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ [pics, vid]

“Ψυχίατρε το σήκωσα”! Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ [pics, vid]
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Το δωδέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ
– Ύστερα από 24 χρόνια, η Ένωση επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και το πανηγύρισε έξαλλα
– 2-0 τον Λεβαδειακό και ξέφρενο “πάρτι” τίτλου στο ΟΑΚΑ με 60.000 οπαδούς της
– Οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν στα χέρια τον Χιμένεθ και τον μπουγέλωσαν στα αποδυτήρια
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη γιορτή της ΑΕΚ

Οι φίλοι της ΑΕΚ χρειάζονται “ψυχίατρο”, όπως λέει και το αγαπημένο σύνθημα τους. Ο “κιτρινόμαυρος” κόσμος έχασε το… μυαλό του το βράδυ της Κυριακής (22/4) στο ΟΑΚΑ, μιας κι είδε τη μεγάλη του αγάπη να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στις δικαστικές αίθουσες, καθώς εκκρεμεί η έφεση του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας με την Ένωση, στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά το 1994 και για δωδέκατη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε εντός έδρας του Λεβαδειακού με 2-0 και πανηγύρισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Superleague.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί παικτών παρέα με 60.000 “κιτρινόμαυρους” φίλους

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν γίνει ένα κουβάρι στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου παρέα με 60.000 οπαδούς της Ένωσης. Οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν τον Μανόλο Χιμένεθ στον αέρα, ενώ έκαναν τον γύρο του θριάμβου.

Ο Λιβάγια, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Έλντερ Λόπες πήραν και τα παιδιά τους στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ακόμα πιο όμορφη την εικόνα.

Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια

Οι πανηγυρισμοί δεν τελείωσαν, φυσικά, στον αγωνιστικό χώρο. Το πάρτι συνεχίστηκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, όπου Χιμένεθ και παίκτες έγιναν ένα κουβάρι. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν “δίστασαν” να μπουγελώσουν τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος βρισκόταν στον έβδομο ουρανό.

Δείτε βίντεο από τα αποδυτήρια

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο παιχνίδι, ούσα αποφασισμένη να “καθαρίσει” από την αρχή την υπόθεση νίκη. Ο Μπακασέτας, ο Λιβάγια κι ο Γιακουμάκης απείλησαν την εστία του Λεβαδειακού στο πρώτο δεκάλεπτο, με την πίεση της Ένωσης να αποφέρει καρπούς στο 12′.

Στο γύρισμα του Λόπες, η μπάλα βρήκε το χέρι του Νιάσε κι ο διαιτητής Τζήλος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασία για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί στη συνέχεια, ωστόσο η εστία του Μπάρκα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Μετά το 27′, η ΑΕΚ ανέλαβε ξανά τα ηνία και είχε δοκάρι στο ημίωρο, καθώς στην προσπάθεια του Λόπες, ο Αντιλέχου παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τελικά, το 2-0 ήρθε στο 33′, όταν από συνδυασμό των Μπακάκη-Λιβάγια-Γιακουμάκη η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα που με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Επασί για δεύτερη φορά.

Με τον νικητή να έχει κριθεί από το πρώτο μέρος, το δεύτερο ημίχρονο δεν έκρυβε συγκινήσεις. Ένα σουτ του Νιάσε που πέρασε έξω στο 57′ κι ένα του Τσιαμπούρη που μπλόκαρε ο Μπάρκας στο 62′ ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς Λεβαδειακού.

Η καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Χριστοδουλόπουλος, μετά από πάσα του Μάνταλου, σούταρε ψηλά από καλή θέση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ επέστρεψε στη δράση ύστερα από έξι μήνες κι αποθεώθηκε από τους 60.000 φίλους της ΑΕΚ, όπως κι ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λόπες (56′ Γκάλο), Λιβάγια (83′ Μάνταλος) Γιακουμάκης Γ. (77′ Χριστοδουλόπουλος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (73′ Καλτσάς), Γιακουμάκης Π., Τσουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46′ Ζαραδούκας), Νιασέ (92′ Νίκας), ΜαρκόφσκΙ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις