Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ: Ολλανδική “βόμβα” διέλυσε το Μπερναμπέου! – video

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ: Ολλανδική “βόμβα” διέλυσε το Μπερναμπέου! – video
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Άγιαξ θύμισε άλλες εποχές στη Μαδρίτη και με μία επιβλητική εμφάνιση “άλωσε” το Μπερναμπέου με 1-4 και “πέταξε” εκτός διοργάνωσης την τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Μαδρίτη, ο Άγιαξ ήταν ασταμάτητος στην κόντρα και “σάρωσε” την πρωταθλήτρια Ρεάλ με 1-4, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα και παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Ζίγιεχ άνοιξε νωρίς το σκορ και ο Νέρες έκανε το 2-0, για να έρθει ο κορυφαίος του αγώνα, ο Τάντιτς να κάνει με τρομερό σουτ στο 62′ το 3-0. Η “Βασίλισσα” μείωσε προσωρινά στο 71′ σε 1-3, αλλά αμέσως μετά ο Σένε έκανε το τελικό 1-4 “σφραγίζοντας” την πρόκριση για την ομάδα του.

Το παιχνίδι

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι με τον Βαράν μόλις στο 4o λεπτό του αγώνα, όμως ο Άγιαξ “απάντησε” άμεσα και μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 7′, με τον Τάντιτς να δίνει έτοιμο γκολ στον Ζίγιεχ κι αυτόν να νικάει τον Κουρτουά για το 1-0.

Το γκολ έβαλε “φωτιά” στο ματς και την πρόκριση, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά για την ισοφάριση, αλλά τους Ολλανδούς να κάνουν “πάρτι” στις αντεπιθέσεις, με τον Νέρες να “προειδοποιεί” με άουτ στο 14′ και να σκοράρει στο 18′.

Από νέα εκπληκτική ενέργεια του Τάντιτς, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των “Καστιγιάνων” και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, ανατρέποντας από νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, θα μπορούσε στη συνέχεια να κάνει και το 3-0, αλλά έχασε απίστευτη ευκαιρία σε νέο τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, αφού η άμυνα της Ρεάλ… έμπαζε από παντού.

Το ματς είχε ήδη γίνει “ροντέο” και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να χάνουν τη σημαντικότερη με δυνατό σουτ του Κρόος στο 42′.

Νωρίτερα μάλιστα, ο Βινίσιους είχε αστοχήσει σε δική του ευκαιρία, τραυματίζοντας μάλιστα το πόδι του, για να αποχωρήσει με κλάματα από το γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Ασένσιο και τον Μπενζεμά να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Άγιαξ ήταν αυτός που τελείωσε το ματς. Έχοντας δημιουργήσει τα πρώτα δύο γκολ, ο Τάντιτς επιβεβαίωσε τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα, με ένα απίθανο γκολ, με σουτ στο “παραθυράκι” του Κουρτουά. Η μπάλα φάνηκε να έχει βγει βέβαια νωρίτερα, αλλά ο διαιτητής συμβουλευόμενος και το VAR μέτρησε το τέρμα.

Η ομάδα του Σολάρι χρειαζόταν πλέον τρία γκολ για να προκριθεί και έδειξε έτοιμη να βάλει “φωτιά” στο ματς με τον Ασένσιο να μειώνει σε 1-3 στο 70′, με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής.

Πριν καν… αγχωθεί όμως, ο Άγιαξ “απάντησε” με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σένε για να κάνει το 1-4 και να “καθαρίσει” το ματς και την ιστορική πρόκριση για την ομάδα του.

Τα highlights του αγώνα

Οι συνθέσεις στο Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87’ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Βάθκεθ (29’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (35’ Ασένσιο).

Άγιαξ
: Ονανά, Μαζραουί (80’ Φέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε (73’ Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ).

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις