Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ριέκα – ΑΕΚ: “Εκκίνηση” από την Κροατία στο Europa League

ΑΕΚ

Πέρασαν έξι χρόνια από την τελευταία της παρουσία στους ομίλους του Europa League Η ΑΕΚ επέστρεψε και στην… Ευρώπη και το φετινό της «ταξίδι» ξεκινά» από την Κροατία και την έδρα της Ριέκα (20:00, NewsIt.gr, OTESport 2).

Ξεχωριστή μέρα για την ΑΕΚ η σημερινή. Ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια, “βασανίστηκε” σε χαμηλότερες κατηγορίες στην Ελλάδα, αλλά… επέστρεψε τόσο στη Superleague όσο και στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ συμμετέχει ξανά -μετά από έξι χρόνια- σε ομίλους Europa League και στην πρεμιέρα της αντιμετωπίζει τη Ριέκα μέσα στην Κροατία (20:00, NewsIt.gr, OTESport 2), με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ καλείται να ξεπεράσει τις απουσίες των Τσιγκρίνσκι και Γαλανόπουλου –την ώρα που ο Σιμόες προέρχεται από τραυματισμό- και να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός την ΑΕΚ αναμένεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-2-3-1 στην πρεμιέρα του Europa League, με επικρατέστερους να ξεκινήσουν τους: Ανέστη, Μπακάκη, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Κλωναρίδη, Λιβάια.

Να θυμίσουμε πως το βόρειο πέταλο του γηπέδου –των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων- θα μείνει κλειστό για τους Κροάτες, αφού απορρίφτηκε η ένσταση τους για την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί, μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Στάντιον Ρουγέβιτσα» θα είναι ο Σκωτσέζος Τζον Μπίτον.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις