Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρίβερ – Μπόκα: Επιτέλους… ώρα για Superclasico!

Ρίβερ – Μπόκα: Επιτέλους… ώρα για Superclasico!
@policiademadrid

Πήγε από αναβολή σε αναβολή, άλλαξε μέχρι και ήπειρο. Το Superclasico μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα του αθλητικού κόσμου. Η Μαδρίτη φιλοξενεί απόψε το βράδυ το δεύτερο τελικό των δυο ομάδων (21:15, NewsIt.gr, OPEN TV), που θα αναδείξει το νικητή του Copa Libertadores.

Η Μαδρίτη… θυμίζει πλέον Μπουένος Άιρες και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει έναν “τεράστιο” αγώνα. Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς κοντράρονται στον αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores. Έπειτα από δύο αναβολές και αφού χρειάστηκε να αλλάξει… ήπειρο, ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores είναι έτοιμος να μας δώσει μεγάλες συγκινήσεις.

https://twitter.com/Libertadores/status/1071504934317817856

Η επίθεση στο πούλμαν, το οποίο μετέφερε την αποστολή της Μπόκα Τζούνιορς στο «Μονουμεντάλ» το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό των παικτών της και την απόφαση της CONMEBOL να αναβάλει για τη επόμενη ημέρα το παιχνίδι. Η ένταση που υπήρχε και οι απειλές της Μπόκα Τζούνιορς να μην κατέβει να αγωνιστεί, ζητώντας τον τίτλο στα χαρτιά, οδήγησαν την CONMEBOL σε νέα αναβολή και, στην συνέχεια, στον ορισμό του μεγάλου αγώνα στη Μαδρίτη.

Στα 247 Superclasico η Μπόκα έχει μικρό προβάδισμα μετρώντας 88 νίκες, 81 φορές έχουν πανηγυρίσει οι «εκατομμυριούχοι», ενώ 78 ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Στην… αρένα του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” η Μπόκα θα διεκδικήσει το έβδομο Κύπελλό της, κάτι που μόνο η Ιντεπεντιέντε έχει καταφέρει, ενώ η Ρίβερ το τέταρτο. Θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς που έγινε στο “Μπομπονέρα” έληξε με σκορ 2-2.

https://twitter.com/Libertadores/status/1071516850499002373

Το παράδοξο είναι πως αυτή είναι μόλις η 3η φορά στην ιστορία τους που κρίνεται τίτλος σε μεταξύ τους τελικό. Η προηγούμενη ήταν το Σούπερ Καπ τον περασμένο Μάρτιο, όπου η Ρίβερ επικράτησε 2-0, ενώ για την πρώτη θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1976, όπου η Μπόκα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίρνοντας στη νίκη στον τελικό με σκορ 1-0.

Να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος θα είναι ο τρίτος τελικός με ομάδες από την ίδια χώρα. Είχαν προηγηθεί οι “μονομαχίες” της Βραζιλίας, εκείνες της Σάο Πάουλο με την Ατλέτικο Παραναένσε το 2005 και της Ιντερνασιονάλ με την Σάο Πάουλο το 2006.

Τουλάχιστον 25.000 οπαδοί της Μπόκα και άλλοι τόσοι της Ρίβερ αναμένονται την Κυριακή το βράδυ στο «Μπερναμπέου», αν και η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι της Ισπανίας (σ.σ. στη χώρα της ιβηρικής η Αργεντινή έχει την μεγαλύτερή της παροικία με περισσότερους από 250.000 πολίτες καταγεγραμμένους κατά την τελευταία απογραφή).

https://twitter.com/Libertadores/status/1071409491562954752

https://twitter.com/Libertadores/status/1071403958990712835

Οι πόρτες στο γήπεδο θα ανοίξουν περίπου 90 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, έτσι ώστε οι οπαδοί να εισέλθουν, χωρίς να είναι από πάρα πολύ νωρίς στο γήπεδο, θέλοντας να σταματήσει οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Φυσικά.. τα μέτρα θα είναι δρακόντεια.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρίβερ Πλέιτ: Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαϊντάνα, Πινόλα, Κάσκο, Πόνσιο, Νάτσο Φερνάντες, Ενσο Πέρες, Παλάσιος, Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς: Ανδράδα, Μπουφαρίνι, Ισκιέρδος, Μαγκαγιάν, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες, Βιγια, Αμπιλα, Παβόν

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις