Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 3-1 ΤΕΛΙΚΟ: Στους “εκατομμυριούχους” το Κόπα Λιμπερταδόρες!

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 3-1 ΤΕΛΙΚΟ: Στους “εκατομμυριούχους” το Κόπα Λιμπερταδόρες!
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρίβερ Πλέιτ έγραψε ιστορία στην Αργεντινή, κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά κόντρα στην “αιώνια” αντίπαλο Μπόκα Τζούνιος και έφθασε τους 4 τίτλους συνολικά στη διοργάνωση, χάρη στο 3-1 της Μαδρίτης.

Στον πιο ιστορικό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για την Αργεντινή, η Ρίβερ Πλέιτ “σκότωσε” τη Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση του αγώνα της Μαδρίτης και σήκωσε το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Ο Μπενεντέτο άνοιξε το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 44′, με τρομερό γκολ σε αντεπίθεση, αλλά ο Πράτο ισοφάρισε στο 67′ και το ματς κρίθηκε στην παράταση. Εκεί η Μπόκα αγωνίστηκε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μπάριος και οι “εκατομμυριούχοι” βρήκαν δύο γκολ με Κιντέρος και Μαρτίνες για να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Παρακολουθήστε LIVE το Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς από το Newsit.gr

 

Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες προσέφεραν απίθανο θέαμα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-2, μετά από μια ματσάρα που άφησε “ανοιχτούς” λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην έδρα της Ρίβερ.

Η Μπόκα Τζούνιορς ήταν αυτή που βρέθηκε πιο κοντά στη νίκη, καθώς προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τον Άμπιλα στο 34′ και τον Μπενεντέτο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι “εκατομμυριούχοι” απάντησαν δις όμως, με τον Πράτο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 35′ και τον Ισκιερδός με αυτογκόλ στο 61′ να στερεί από την ομάδα του τη νίκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις