Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ρουκέτα” τίτλου από Κομπανί! Η Μάντσεστερ Σίτι “σηκώνει” το πρωτάθλημα – video

“Ρουκέτα” τίτλου από Κομπανί! Η Μάντσεστερ Σίτι “σηκώνει” το πρωτάθλημα – video
ΦΩΤΟ Reuters

Captain, my captain! Η Λέστερ του πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, προσπάθησε να κάνει τη «ζημιά» στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο αρχηγός των «πολιτών», Βινσέντ Κομπανί, τους έδωσε τη νίκη (1-0) με ένα τρομερό γκολ! Με «διπλό» επί της Μπράιτον, η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα σηκώσει την κούπα στην Premier League και θα αφήσει τους «ρεντς» δεύτερους και… καταϊδρωμένους.

Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, τότε συνήθως αναλαμβάνει δράση ο αρχηγός. Ο Βινσέντ Κομπανί είδε την Λέστερ να μπλοκάρει την Μάντσεστερ Σίτι και να δίνει ελπίδες τίτλου στην Λίβερπουλ. Η… σουτάρα όμως που έπιασε διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους «πολίτες», που επέστρεψαν στην κορυφή της Premier League.

Η γκολάρα του Κομπανί (στο 70′ έδιωξε τις… αράχνες στο αριστερό «Γ» του Σμάιχελ) φέρνει την Σίτι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τους 95 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Λίβερπουλ. Πλέον η ομάδα του Γκουαρντιόλα θέλει το «τρίποντο» την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Μπράιτον για να σηκώσει και πάλι την κούπα.

Η Λέστερ κατάφερε να υψώσει ένα.. τείχος μπροστά από τη μεγάλη περιοχή της κι ανάγκασε τους γηπεδούχους να ξεκινήσουν τα σουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σίτι στο πρώτο μέρος ήρθε στο 32’ από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Αγουέρο που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εκτός εστίας, μαζί με την παρέμβαση του Σμάιχελ.

Στην επανάληψη η Σίτι ήταν καταιγιστική, με τον Στέρλινγκ να αστοχεί μπροστά από την εστία με κεφαλιά (52’). Το γκολ του Κομπανί ήρθε εννιά λεπτά μετά τη σημαντική ευκαιρία του Μάντισον, η οποία δημιουργήθηκε από απίστευτη προσπάθεια του Μαγκουάιρ.

Στο 87’ η Λέστερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να «παγώσει» το «Έτιχαντ», με τον Ιχεανάτσο να πιάνει το πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Έντερσον.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 37ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 3/05

Έβερτον-Μπέρνλι 2-0
(17’ Ριτσάρλισον, 20’ Κόουλμαν)

Σάββατο, 4/5

Μπόρνμουθ-Τότεναμ 1-0
(90’+1′ Άκε)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 3-0
(16′, 69′ Αρναούτοβιτς, 72′ Φρέντερικς)

Γουλβς-Φούλαμ 1-0
(75′ Ντεντόνκερ)

Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(31′ αυτ. Κέλιμ, 90’+1′ Ράιντ – 28′ Ζαχά, 39′ Μπατσουαγί, 70′ Τάουνσεντ)

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 2-3
(20′ Ατσού, 54′ Ροντόν – 13′ Φαν Ντάικ, 28′ Σαλάχ, 86′ Οριγκί)

Κυριακή, 5/5

Τσέλσι-Γουότφορντ 3-0
(48’ Λόφτους-Τσικ, 51’ Νταβίντ Λουίζ, 75’ Ιγκουαΐν)

Χάντερσφιλντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(60’ Μπενζά – 8’ ΜακΤόμινεϊ)

Άρσεναλ-Μπράιτον 1-1
(9′ πεν. Ομπαμεγιάνγκ – 61′ πεν. Μάρεϊ)

Δευτέρα, 6/5

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 1-0
(70′ Κομπανί)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις