Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαλάχ, ο… Θεός της Λίβερπουλ! “Φύλακας – άγγελος” ο Άλισον – – video

Σαλάχ, ο… Θεός της Λίβερπουλ! “Φύλακας – άγγελος” ο Άλισον – – video
ΦΩΤΟ Reuters

Την πρόκριση στους “16” του Champions League πανηγυρίζει η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη της επί της Νάπολι στο Άνφιλντ. Ο τρομερός Μοχάμεντ Σαλάχι το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0) – Τεράστια επέμβαση του Άλισον στο φινάλε του αγώνα. “Τεσσάρα” της Παρί στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (4-1) και πρωτιά για τους Γάλλους στον 3ο όμιλο. Οι “παρτενοπέι” θα συνεχίσουν στο Europa League.

Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν προστέθηκαν στις ομάδες που έχουν προκριθεί στην φάση των “16” του Champions League, μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-0

Η αναμέτρηση του “Άνφιλντ” έπιασε από νωρίς έναν πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν από σημαντικές φάσεις. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά η Νάπολι ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Μέρτενς. Η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να πετύχει γκολ στο 22′ με τον Σαλάχ, τέρμα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός όμως κατάφερε να κάνει το 1-0 λίγο μετά το μισάωρο (34′). Ο Σαλάχ έκανε ντρίμπλα μέσα στην περιοχή πάνω στον Κουλιμπαλί και πλάσαρε στη συνέχεια από δύσκολη θέση τον Οσπίνα (δεν είχε καλή αντίδραση).

Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι και στην επανάληψη, με τους παίκτες του Κλοπ να στηρίζονται επιθετικά στον Σαλάχ. Η Νάπολι πάντως δεν ήταν κλεισμένη στην άμυνα της και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Άλισον. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες (ο Μανέ… κατάφερε να μην σκοράρει δυο φορές) αλλά είδαν το “χάρο με τα μάτια τους” στο 90+2′. Ο Μίλικ βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα… των 72.000.000 ευρώ!

Ερυθρός Αστέρας – Παρί 1-4

Η Παρί ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Οι πρωταθλητές Γαλλίας έδειξαν στο πρώτο 45λεπτο πως ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και στηρίχτηκαν στα… κέφια του Εμπαπέ. Ο νεαρός επιθετικός “έφτιαξε” το 1-0 του Καβάνι στο 10′, ενώ είχε και την κάθετη στον Νεϊμαρ, που έκανε στο 40′ το 0-2.

https://twitter.com/Jasoninho10/status/1072593410563956736

Με την έναρξη της επανάληψης όμως το ματς απέκτησε άλλη εικόνα. Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε… στροφές (σ.σ. πήγε πολύ καλά ο Μάριν), έχασε ευκαιρίες και στο 56′ κατάφερε να μειώσει με το μονοκόμματο σουτ του Γκομπέλ (56′).

Την ώρα όμως που ο Ερυθρός Αστέρας είχε ανεβάσει τις γραμμές του για να φέρει το ματς στα ίσα, η Παρί πέτυχε το τρίτο της γκολ στην αναμέτρηση και “κλείδωσε” τη νίκη και την πρόκριση με τον Μαρκίνιος. Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 90+2′ από τον Εμπαπέ.

https://twitter.com/psg_gooals/status/1072614457950507014

3ος Όμιλος

1. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (17-9)

2. Λίβερπουλ 9 (9-7)

3. Νάπολι 9 (7-5)

4. Ερυθρός Αστέρας 4 (5-17)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις