Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάλος στην Ισπανία με Αμπιντάλ! Από εμπόριο οργάνων η μεταμόσχευσή στον Γάλλο

Σάλος στην Ισπανία με Αμπιντάλ! Από εμπόριο οργάνων η μεταμόσχευσή στον Γάλλο
ΦΩΤΟ instagram

Απίστευτη είδηση στην Ισπανία, με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα και νυν κατάδικο, Σάντρο Ροσέλ, να αποκαλύπτει ότι το ήπαρ το οποίο μεταμοσχεύθηκε στον Ερίκ Αμπιντάλ, προήλθε από παράνομο εμπόριο οργάνων.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ είχε προχωρήσει σε μεταμόσχευση ήπατος ενόσω φορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, γεγονός που του έσωσε τη ζωή και του επέτρεψε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Το μόσχευμα όμως ίσως προερχόταν τελικά από παράνομο εμπόριο οργάνων.

Την είδηση “βόμβα” έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα El Confidencial, η οποία και αποκάλυψε διαλόγους του πρώην προέδρου των “μπλαουγκράνα”, Σάντρο Ροσέλ μέσα στη φυλακή, όπου και βρίσκεται για το αδίκημα του ξεπλύματος χρημάτων.

Ο Ροσέλ λοιπόν, φέρεται να είχε μεσολαβήσει για την απόκτηση του ήπατος που μεταμοσχεύθηκε στον Αμπιντάλ και για το οποίο είχε γίνει αρχικά γνωστό ότι προήλθε από ξάδερφο του Γάλλου αμυντικού, που αγωνίστηκε εν συνεχεία και στον Ολυμπιακό.

Το γεγονός έχει προκαλέσει σάλο στην Ισπανία, αφού ο πρωταθλητής Κόσμου με την Εθνική Γαλλίας, διατηρεί ίδρυμα υπέρ της δωρεάς οργάνων και η εμπλοκή του σε μία ενδεχόμενη παράνομη διακίνηση μπορεί να επιφέρει ακόμη και κατηγορίες σε βάρος του. Τόσο οι δικηγόροι του Αμπιντάλ, όσο και του Ροσέλ πάντως, έχουν ήδη αρνηθεί ότι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό.

Τα δημοσιεύματα για τον Αμπιντάλ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις