Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Serie A: Νάπολι και… μισό πρωτάθλημα!

Serie A: Νάπολι και… μισό πρωτάθλημα!

Η Νάπολι είναι η «πρωταθλήτρια χειμώνα» στην Ιταλία, μετά τη νίκη της στο «Έτζιο Σίντα» επί της Κροτόνε με 1-0, στον εναρκτήριο αγώνα της 19ης ημέρας στη Serie A.

Το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Σάρι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην κορυφή του πρωταθλήματος, αφού ακόμη κι αν η Γιουβέντους νικήσει αύριο (30/12) στο «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι» τη Βερόνα, θα υπολείπεται ενός βαθμού των Καμπανών.

Η Νάπολι βασίστηκε για άλλη μια φορά στον αρχηγό της για να βάλει υποθήκη νίκης. Ο Μάρεκ Χάμσικ σκόραρε το τρίτο γκολ του στους τρεις τελευταίους αγώνες των «παρτενοπέι», νικώντας τον Άλεξ Κόρντατζ στο 17ο λεπτό. Οι «ατζούρι» κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας, ενώ η τεχνική διαφορά τους με τους γηπεδούχους ήταν εμφανής.

Από την πλευρά τους, Μπούντιμιρ και Στόγιαν ήταν πολύ απομονωμένοι στην επίθεση της Κροτόνε, άρα ακίνδυνοι. Στο 63ο λεπτό η τύχη ήταν με την ομάδα του Βάλτερ Τζένγκα, όταν το σουτ του Ινσίνιε από τα 20 μέτρα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο αγώνας έγινε πιο ισορροπημένος, καθώς η Νάπολι θέλησε να προφυλάξει τα κεκτημένα ενώ οι «Πυθαγόρειοι» ρίσκαραν, μιας και δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ήταν ο Κόρντατζ που χρειάστηκε να κάνει σπουδαία διπλή απόκρουση στο 88΄, σε σουτ των Ντιαβαρά και Καγεχόν, για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Το πρόγραμμα:

Κροτόνε-Νάπολι 0-1(17΄ Χάμσικ)

Φιορεντίνα-Μίλαν 30/12

Αταλάντα-Κάλιαρι 30/12

Μπενεβέντο-Κιέβο 30/12

Μπολόνια-Ουντινέζε 30/12

Ρόμα-Σασουόλο 30/12

Σαμπντόρια-ΣΠΑΛ 30/12

Τορίνο-Τζένοα 30/12

Ίντερ-Λάτσιο 30/12

Βερόνα-Γιουβέντους 30/12

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις